Пенне с чедър, спанак и орехи | webcafe.bg
Webcafe

Пенне с чедър, спанак и орехи

Стоян Георгиев 22.11.2012, 14:58 (обновена 01.12.2012, 09:38)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Правим тази рецепта не за първи път и ви уверяваме, че става и за основно ястие.

Пробвайте с нас.

Начин на приготвяне

Нарежете спанака на едро и го залейте с кипяща вода. Захлупете с капак и оставете за 10 минути да омекне.

Нарежете праза на тънки колелца и заедно с пастата го сварете в голямо количество подсолена вода за 10 минути.

Настържете сиренето на едро ренде, нарежете франзелата на малки кубчета, а орехите наситнете с нож.

В купа налейте 1/3 от прясното мляко, добавете брашното, горчицата и индийското орехче. Разбийте на еднородна смес.

В голяма тенджера налейте млякото, добавете маслото и след като се загрее, налейте сместа с брашното. При непрекъснато бъркане варете 3-4 минути, докато се сгъсти, но не прекалено.

Посолете и подправете с черен пипер. Дръпнете от котлона, сложете 2/3 от настърганото сирене, отцедения спанак, пастата и праза.

Разбъркайте добре, сместа трябва да е гъста, ако прецените , може да долеете още до 100 мл прясно мляко.

Останалото сирене смесете с нарязаната на кубчета франзела и едро нарязаните орехи.

Изсипете сместа в намаслен съд за печене, разпределете равномерно и покрийте със сместа от сирене, хляб и орехи.

Полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

Ястието трябва да придобие златист цвят и хрупкава коричка.

Добър апетит.

Опитайте тази храна с това вино.

Oще: home cusine  паста  пенне  храна  чедър 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани