Ризото с морски дарове | webcafe.bg
Webcafe

Ризото с морски дарове

Стоян Георгиев
19.04.2012, 12:21 (обновена 20.04.2012, 08:18)

1 от 2 снимки Назад Напред

Здравейте,

Ако следите рубриката, вече знаете, че ризотото е една от любимите храни на нашето семейство.

И пак готвим ризото, този път с морски дарове.

Не забравяйте, преди да се развихрите в кухнята, че особено важно е да сте в добро настроение. Ще ви помогне чаша вино и подходяща музика - за допълнително вдъхновение.

Начин на приготвяне

Почистете и изимийте добре морските дарове. Може да оставите опашката на скаридите.

Нарежете калмарите на колелца. В 2-3 с.л. зехтин запържете до златисто нарязаният на ситно лук. Прибавете калмарите и пържете 8-10 минути, като внимавате да не се препържат.

Добавете скаридите и след като порозовеят ги извадете, преди да са напълно готови. Скаридите не трябва да се готвят много, за да не станат жилави.

Сложете ориза и бъркайте, докато стане прозрачен. Налейте малко от бульона и разбъркайте добре. След като оризът попие бульона, отново налейте.

Добавете малко настъргана лимонова кора и разбъркайте добре. Към края на готвенето добавете виното, мидите и каперсите. Отново сложете от бульона.

Когато оризът е почти готов, прибавете и скаридите и оставете за 5 минути, да се досготвят. Ръснете малко пармезан в сместа. Поднесете с лимон и още малко пармезан.

Добър апетит.

Oще: морски дарове  ризото  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2010, 17:03

1 tougherty | 20.04.201210:09

Изглежда много вкусно - ще го пробваме през уикенда. Бих искал да ви помоля ако готвите и скариди у дома, да покажете как точно ги приготвяте, защото от доста време им се каня, но просто не знам как да ги направя. Благодаря предварително.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани