Свежа гъбена супа с ориз | webcafe.bg
Webcafe

Свежа гъбена супа с ориз

Стоян Георгиев 13.06.2012, 15:51 (обновена 13.06.2012, 16:41)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

гъбената супа с манатарки е едно от любимите ястия в нашата домашна кухня.

Тази супа е балсам за стомаха, нежна и ароматна и невероятно вкусна.

С хубав френски препечен хляб със зехтин е истинска наслада.

Опитайте с хубаво вино.

Начин на приготвяне

Почистения и измит морков нарежете на тънки колелца.

Чесъна, лука и зелените подправки - на ситно.

Накиснете манатарките в зеленчуков бульон и оставете настрана.

Загрейте 3 с.л. зехтин и половината от маслото и задушете нарязаните на филийки печурки за 7-8 минути.

Добавете моркова, след това лука и чесъна, половината от зелените подправки и изцедените и нарязани манатарки.

Посолете и подправете с черен пипер.

Запазете бульона, в който сте киснали манатарките.

Сложете ориза, разбъркайте добре и налейте целия бульон.

След 20 минути налейте виното и оставете 10 минути без капак. Сложете останалото масло, налейте сметаната и проверете готовността на ориза.

Оставете още поне 5 минути на котлона.

Поднесете с пресен копър и чесън и брускети със зехтин, сол и червен пипер.

Да ви е сладко - на вас и на тези, за които готвите.

Oще: home cusine  гъбена супа  кафяви печурки  манатарки  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани