Студена зеленчукова супа "Вишисоаз" | webcafe.bg
Webcafe

Студена зеленчукова супа "Вишисоаз"

Стоян Георгиев
24.04.2012, 15:31 (обновена 25.04.2012, 13:12)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

За тази студена френска супа прочетох за първи път в книгата "Поверително от кухнята" на Антъни Бурдейн.

Направихме я вкъщи и се получи много добре, затова решихме да я включим в предаването.

Супата е с малко продукти, но е много вкусна и е задължително да се опита.

Начин на приготвяне:

Почистете праза и картофите.

Праза нарежете на тънки колелца, а картофите - на малки кубчета.

В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често.

Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.

Посолете и подправете с черен пипер.

Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.

Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.

Сервирайте супата поръсена с малко див лук.

Добър апетит:)

Oще: home cusine  вишисоаз  студена супа 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.04.2010, 22:28

1 suicidal | 25.04.201210:31

Направих супата, изключително лесна и вкуснаУсмивка
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани