Сувлаки с печени картофи и млечна салата | webcafe.bg
Webcafe

Сувлаки с печени картофи и млечна салата

Стоян Георгиев 21.05.2012, 12:07 (обновена 22.05.2012, 09:50)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Сувлакитата, които сме включили в днешното издание на Home Cusine, са 100% изпълнени по препоръки на собственика на гръцкото заведение за гироси "Pita Gyros" на паметника Левски.

Правят се много лесно, а са страшно крехки и много вкусни.

Съчетахме ги с картофи, които са чиста импровизация и една версия на млечната салата "Снежанка" със сирене в нея, защото вкъщи я приготвяме по този начин.

Добър апетит.

Начин на приготвяне

Нарежете месото на еднакво дълги, еднакво дебели ленти, така че да може да ги нанижете на шиш. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с нарязания на полумесеци лук.

Оставете поне час в хладилника.

Обелените и измити картофи нажете на едри парчета.

Сложете ги в купа и поръсете с риган, черен и червен пипер, сложете 4-5 с.л. зехтин и разбъркайте добре.

Изсипете в съд за печене и налейте бирата.

Печете в предварително загрята фурна, докато се зачервят и омекнат.

За млечната салата: В блендер наситнете краставицата, чесъна и копъра.

Изсипете в купичка и прибавете натрошеното сирене.

Овкусете със сол и черен пипер и сложете 3-4 с.л. зехтин.

(Разбъркайте добре и оставете в хладилника, покрито с фолио, докато приготвите сувлаки.)

Загрейте тиган скара, налейте малко зехтин и изпечете сувлаки от всички страни.

Не препичайте, за да не стане месото сухо.

Готовите шишове извадете в широк и съд и залейте с марината.

Да ви е сладко.

Oще: home cusine  картофи  сувлаки  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.12.2010, 20:45

3 Stefan Chervenkov | 23.05.201210:55

Гоуст, джоджен викаш ;) Сигурно, когато не слагат все пак копър, или пък мента ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.12.2009, 08:59

2 Кафеджията | 21.05.201219:42

Месото за рецептата си го избрахме ние, човека не ни е казвал какво да е. Въпрос на личен избор, но след като сте специалист ще опитаме и с вашето месоУсмивка. Иначе за салата ние сме написали, че това е наша версия на млечна салата, а не гръцкото дзадзикиУсмивка Хубава вечер
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.01.2011, 14:37

1 Ghost_Preacher | 21.05.201219:22

Айде аз като специалист да ви оборя,не го знам тоя шеф на на гирос закусвалня какъва рецепта ви е дал,обаче сувлаки се прави с не с шол а с месо от зоната на ребрата.А в млечната салата(дзадзики) гърците слагат джоджен а не копър.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани