Да приготвим шаран за Никулден | webcafe.bg
Webcafe

Да приготвим шаран за Никулден

Webcafe.bg 05.12.2014, 18:22 (обновена 06.12.2014, 11:08)

1 от 2 снимки Назад Напред

риба

Днес е ден за шаран

В Webcafe.bg не сме особено големи традиционалисти, но на Никулден се чувстваме особено изкушени да похапнем шаран. Ето една лесна и вкусна рецепта.

Необходими продукти:

1 шаран
200 гр. домати

За плънката:

2 глави лук
1 морков
1 целина
2 скилидки чесън
1/2 чаша ориз
150 грама стафиди, орехи
Девесил, розмарин, мащерка
Сол, черен пипер

Шаранът се почиства, измива и осолява.

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват до златисто, прибавя се почистеният ориз и подправките. Сместа се задушава с малко гореща вода. Шаранът се пълни с нея и се прихваща с клечки за зъби или се зашива с конец по стар тертип. Около рибата в тавата се поставят нарязаните на кубчета или смлени домати, овкусени със сол.

Поставете няколко резена лимон върху пълнения шаран и запечатайте с фолио. Пече се 2 часа във фурна на температура от 180 градуса.

Приятен апетит.

Oще: никулдени  орехи  ориз  рецепта  стафиди  шаран 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани