Печени карамелени банани | webcafe.bg
Webcafe

Печени карамелени банани

Webcafe 04.06.2016, 10:12 (обновена 04.06.2016, 11:39)

Нашите кулинарни приключения с уреда на Philips - Airfryer, който пържи само с въздух продължават. След чудесните и най-вече лесни бухтички от миналата седмица, сега ще ви покажем нещо бързо, вкусно и сладко - печени карамелени банани.

60 г масло

1 с.л. настърган джинджифил

60 г кафява захар

1 ч.л. настъргана портокалова кора

3 с.л. сок от лайм или лимон

2 с.л. портокалов ликьор или ром

2 едри банана

Начин на приготвяне:

1.   Маслото се стопява и в него се слага джинджифилът, захарта, портокаловата кора и сокът от лайм. Сместа се разбърква, докато захарта започне да се стопява. Прибавя се ликьорът.

2.   Airfryer се загрява на 200 ͦС.

3.   Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета. Подреждат се подходящ съд за печене. Заливат се със соса и се слагат в кошницата на Airfier.

4.   Пекат се 8 мин. Сервират се като сос към любима закуска или като десерт с топка сладолед.


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани