Спагети карбонара | webcafe.bg
Webcafe

Спагети карбонара

Стоян Георгиев 29.10.2012, 14:10 (обновена 31.10.2012, 08:06)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Много лесно, бързо за приготвяне и вкусно ястие. Това е класичеката рецепта приготвяна в Рим, като там изполват свински бузи.

Продуктите за тази рецепта са много малко и в това е нейното очарование. Не правете компромис с качеството. Купете хубава паста и качествени сирена и бекон.

Приготвя се буквално за 10 минути.

Може да разнообразите с малко чесън или 2-3 с.л. сметана.

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете подсолена вода и сварете спагетите според указанията на опаковката.

В голям тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на ивички бекон, като бъркате почти непрекъснато.

Готов е, когато придобие кафеникавочервен цвят и стане хрупкав. Изключете котлона.

В голяма купа разбийте яйцата, добавете настърганоте сирена и подправете с черен пипер.

Сложете съвсем малко сол, защото сирената са солени.

Отцедете спагетите и веднага ги изсипете в тигана с бекона.

Разбъркайте бързо, колкото да се намаслят и излейте яйчената смес.

Разбъркайте, като обръщате спагетите от всички страни, за да се сготвят яйцата, но да не станат бъркани.

Поднесете веднага с малко босилек или пресен риган.

Добър апетит.

Oще: home cusine  карбонара  спагети  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

2 boris | 31.10.201208:53

веднъж ядох спагети по карабунарски.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 15.11.2010, 10:19

1 Amor Mio | 30.10.201216:33

Много обичам да ги правя. Страхотни са.
Впрочем това е една от любимите рецепти на София Лорен.
   

оценка

+1 -0