Сандвич със свинско и зеленчуци | webcafe.bg
Webcafe

Сандвич със свинско и зеленчуци

Стоян Георгиев 20.08.2012, 13:39 (обновена 21.08.2012, 10:00)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Нашият вариант за вкусен сандвич ще ви засити за вечеря. Комбиниран е с изпържени до хрупкавост зеленчуци и едно яйце - за разкош.

Начин на приготвяне

Нарежете на много тънки филийки тиквичката, картофите, лука и чесъна. Чушките нарежете на тънки ивички.

Почистете месото от жили, измийте го и нарежете на филии, а след това на тънки лентички. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото до зачервяване, докато остане на мазнина. В края сложете чесъна и гответе 30 секунди, колкото да пусне аромата си. Поръсете с малко суха мащерка, разбъркайте и извадете месото в купичка.

Върнете тигана на котлона, налейте още малко зехтин и сложете парченце масло. Запържете картофените филийки и също отделете в купичка.

Сложете лука в тигана и разбъркайте, веднага добавете тиквичките и чушките и изпържете до хрупкавост. Посолете и подправете с черен пипер и суха мащерка. Извадете в купа.

Почистете с домакинска хартия тигана или използвайте нов и налейте малко зехтин.

Добавете масло и изпържете яйцата "на очи". Пригответе ги по ваш вкус. Може да захлупите с капак, да поливате с мазнина жълтъка или да оставите яйцата съвсем рохки.

Препечете няколко филии на тостер.

В чиния за сервиране сложете филия хляб, полейте с малко зехтин и отгоре подредете от всички продукти. Завършете с яйце. Поднесете с пресни зеленчуци.

Добър апетит.

Oще: home cusine  зеленчуци  сандвич  свинско  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

6 fALLEN | 21.08.201217:29

а, така - още мас, свинско и още сланина ако може, и още температура навънка! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

5 Bichkiiata | 21.08.201216:28

Ежте пържоли свински вратни мазниии печени на барбекюто! Няма по вкусни от тях.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

4 Borracho | 21.08.201216:16

а кво му е мазното - зехтин?!?! Маслото е едно парченце само, месото ще си го купите да не е мазно и готово! Много обичам сандвичи с месо на тиган, скара или кебап.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

3 fata morgana | 21.08.201210:57

Това определено е една от най-вредните рецепти, които са пускали тук. Но това съвсем не значи, че човек не може да си похапне такова нещо в определени ситуации.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

2 post deluvian | 21.08.201208:33

като готвя някоя от рецептите на кафето, пропускам 95 % от препоръчаните в нея масла, сланини и сметани;
вкусът на храна, която не плува в един тон пържени мазнини, в никакъв случай не е по-лош;
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.09.2011, 23:43

1 Оуигофуен | 20.08.201218:37

Мааазноооо!!! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани