Пица с рукола и прошуто | webcafe.bg
Webcafe

Бърза пица с рукола и прошуто

Стоян Георгиев
25.09.2012, 11:05 (обновена 25.09.2012, 14:22)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Пицата се приготвя изключително лесно и бързо.

Подходяща е както за лека вечеря, така и за предястие, поднесена със свежо червено вино.

Начин на приготвяне

Почистете руколата, махнете дръжките, измийте я и подсушете в центрофуга за зеленчуци или с чиста кърпа.

Добре втасалото тесто извадете от купата или плика (в случай че ползвате купено от магазина) и разделете на две равни части.

В тавичка, покрита с хартия за печене или намаслена със зехтин разточете тестото на много тънко.

Настържете отгоре една скилидка чесън на много ситно, полейте с малко зехтин и с четка разнесете по цялата кора.

Настържете половината от моцарелата и покрийте тестото добре.

Печете 8 до 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато моцарелата придобие златиста коричка.

Извадете от тестото от фурната и веднага покрийте с половината рукола, поръсете с малко сол, черен пипер и зехтин.

Отгоре разпределете половината прошуто, като леко го нагънете.

Завършете пицата с нарязан на половинки чери домат.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пица  прошуто  рукола  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

2 post deluvian | 26.09.201208:45

съчетанието рукола-прошуто е класика, едно от любимите ми предястия е много тънко нарязано прошуто, в което увивам рукола смесена със сос от горчица, мед, балсамов оцет, зехтин, черен пипер, сол
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.03.2012, 22:48

1 Kirmetz Kirmets | 25.09.201214:46

Пляскане на бира
   

оценка

+0 -0