Свински шницели в лют доматен сос | webcafe.bg
Webcafe

Свински шницели в лют доматен сос

Стоян Георгиев 12.09.2012, 14:41 (обновена 01.11.2012, 10:00)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

От люто глава не боли. Даже, ако вярваме на мексиканците с техните люти, та люти сосове, усещате известна еуфория.

Така и с нашия сос, който ще ви "запари" на езика от лютия червен пипер.

Начин на приготвяне

Начукайте добре месото и го овкусете със сол и черен пипер.

Измийте доматите и ги настържете на ренде. Прецедете, за да махнете семките.

От килограм домати ние получихме 700 мл доматен сок.

В блендер наситнете лука и чесъна и ги запържете за 6-7 минути в 3-4 с.л. зехтин до омекване. Посолете леко. Сложете лютия пипер и разбъркайте.

Налейте доматите, посолете, подправете с черен пипер и 1 ч.л. захар. и варете на умерен огън около 20 минути.

Трябва да се изпари около 1/3 от течността и леко да се сгъсти.

Разбърквайте отвреме навреме.

В широк тиган загрейте малко зехтин и маслото и запържете за по 6-7 минути от всяка страна шницелите.

В края на пърженето налейте виното и оставете още 5-6 минути.

Извадете месото с чиния, а в тигана - или друг подходящ за печене съд, без да изсипвате мазнината налейте половината от доматения сок.

Накъсайте половината босилек и сложете месото. Отгоре залейте с останалия сок, поръсете с босилек и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 25 минути.

Добър апетит.

Oще: home cusine  сос  храна  шницели 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.05.2011, 21:39

1 John Smith | 12.09.201216:31

Тая рецепта не става за пенсионери..... с тоя босилек Удивителна
" Гушна босилека" е препратка към Вечните ловни полета.
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани