Изяж ме! | webcafe.bg
Webcafe

Изяж ме!

Сандра Алексиева
21.04.2011, 11:07 (обновена 26.04.2011, 07:46)

1 от 3 снимки Назад Напред

Пълнени яйца с маскарпоне и каперси

Снимка: © 1001recepti.com

Пълнени яйца с маскарпоне и каперси

Скъпи приятели, това е най-новата рубрика на webсafe.bg - ИЗЯЖ МЕ!

В нея всеки петък ще ви давам интересни кулинарни идеи за това как да прекарате почивните дни по най-вкусния възможен начин.

Тъй като предстоят празници и знам, че вие вече сте подготвили празничното си меню, ще ви бъда полезна с идеи за това как да използвате онова, което ще ви остане в изобилие след Великден, а именно боядисаните яйца.

Спокойно! Тази година няма да ви се наложи да ядете варени яйца насила, само за да не се изхвърлят.

Предлагам ви 3 апетитни рецепти, с които не само ще оползотворите яйцата, но и ще изненадате гостите си, защото тези рецепти заслужават не само вас на масата, но и голяма компания от верни приятели!

Пълнени яйца с маскарпоне и каперси

Продукти:

6 яйца

4 с.л. маскарпоне

1 с.л. каперси

черен пипер

сол

стрък магданоз

Да го направим:

Твърдо сварените яйца (6 бр) се разполовяват по дължина и жълтъците им се отстраняват. Сиренето маскарпоне (4 с.л.), каперсите (1 с.л.) и жълтъците се пасират в блендер. Получената смес се посолява на вкус и с нея се пълнят яйцата. При пълненето може да се използва шприц. Яйцата се сервират, поръсени с черен пипер е стрък пресен магданоз.

Любопитно:

Тази рецепта е бърза и лесна, и съдържа продукти, които не сме свикнали да опитваме всеки ден. Каперсите и маскарпонето придават изисканост на предястието и гостите ви ще останат много доволни. Със своя кисел и леко стипчив вкус, каперсите правят плънката на белтъците ароматна и неповторима, а благодарение на маскарпонето всичко се топи в устата... В чаша бяло вино това предястие си е истинско гурме!

Пълнени яйца с авокадо

Продукти:

8 яйца

1 авокадо

1 ч.л. горчица

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. майонеза

черен пипер

сол

4 стръкчета копър

Да го направим:

Твърдо сварените яйца (8 бр) се разполовяват по дължина и жълтъците им се отстраняват. Мекото авокадо (1 бр) се обелва, костилката му се премахва и то се поставя в блендер. Пасира се заедно с жълтъците, майонезата (1 с.л.), горчицата (1 ч.л.), лимоновия сок (1 с.л.), копъра (4 стръкчета) и подправките. С получената смес се пълнят яйцата. Яйцата се поднасят, поръсени с черен пипер и украсени със свежи стръкчета копър.

Любопитно:

Тази рецепта е не само лесна и достъпна, но и много полезна, заради авокадото в нея. Този плод е изключително ценен за организма и ако се използва, когато е напълно омекнал, както е правилно да се консумира, е неповторим на вкус. Авокадото обикновено се продава твърдо и хрупкаво, но става вкусно едва след като омекне напълно - важно е обелката му да се отстранява без трудност. Ползите му за организма са свързани с качеството на авокадото да подобрява работата на сърдечно-съдовата система, заради съдържащата се в него фолиева киселина. Освен това то е истинска благодат за диабетиците, защото е хранително, но не високо калорично и е с много ниско съдържание на захар. А защо наричат този плод „тихия боец срещу рака" прочетете тук.

Пълнени яйца с риба тон

Продукти:

8 яйца

½ консерва риба тон

1 с.л. майонеза

1 ч.л. лимонов сок

магданоз

черен пипер

червен пипер

сол

Да го направим:

Яйцата (8 бр) се сваряват. Обелват се и се разрязват на две. Жълтъците им се изваждат и смачкват с вилица. Прибавят се към рибата (½ консерва) и сместа се овкусява с майонеза (1 с.л.), лимонов сок (1 ч.л.), черен пипер и сол. С нея се пълнят яйцата. Подреждат се в чиния и се декорират с листенца магданоз и се поръсват с червен пипер.

Любопитно:

Третото предложение за това как да поднесете великденските яйца по неповторим начин включва най-обикновена риба тон от консерва. Рецептата е повече от лесна и не изисква особени средства, за да я приготвите. Препоръчвам да използвате риба тон в растителна мазнина, вместо в собствен сос, тъй като по този начин вкусът на рецептата е много по-плътен. Не лишавайте предястието от продуктите за декорация - магданоз и червен пипер, защото храната е наслада както за вкусовите, така и за зрителните сетива!

Oще: великден  вкусно  изяж ме  сандра алексиева  храна  яйца 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.01.2011, 15:46

6 Haha | 26.04.201113:25

Ммммм, с авокадо - звучи много добре Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.11.2010, 13:01

5 Alexy | 25.04.201119:28

Смее се Колкото по-калорично, толкова по-вкусно Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2011, 23:12

4 vseznaiko | 22.04.201123:14

всъшност авокадото е доста високо калори4но. в средноголям плод има около 340 калории.

за сравнение, в едно яйце има около 70, а в един Биг Мак - 530
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.11.2010, 13:01

3 Alexy | 22.04.201118:03

Браво за идеите, благодаря!
Ще си позволя да добавя, че става много вкусно, когато жълтъците се смачкат с настъргано синьо сирене и майонеза на същия принцип
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2011, 14:36

2 Sandra Aleksieva | 22.04.201114:38

Благодаря за милия коментар! Засега не се очертава да пиша за гадни мъже и съпрузи свине, още по-малко за бременност и политика Смее се Надявам се рецептите да се харесат! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 22.04.201113:21

Най-после се намери дама, която да не пише за бременност, феминизъм, съпрузи свине, мъже свине и гадна държава.
Поздравления. Обичам я! [авторката]
Ще тествам всички рецепти, непосредствено след Великден.
Край на изхвърлянето на яйца.
   

оценка

+0 -0