Агнешки котлети с червен лук и розмарин | webcafe.bg
Webcafe

Агнешки котлети с червен лук и розмарин

Стоян Георгиев 29.04.2013, 14:06 (обновена 29.04.2013, 14:49)

1 от 7 снимки Назад Напред

Здравейте,

Да ви подготвим по-отрано за празничната трапеза на Великден с една рецепта с агнешко.

Начин на приготвяне

Почистете горната част на котлетите, за да оголите костта и да я оформите като дръжка.

Посолете и подправете с черен пипер.

Мариновайте котлетите в зехтин, ситно нарязан чесън и ситно нарязани 2 клонки розмарин за около час.

Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци, а сушените домати на лентички.

Отстранете чесъна и розмарина от месото и изпържете в сгорещен зехтин за по 2-3 минути от всяка страна.

Времето за готвене зависи от това колко изпечено предпочитате месото.

Хубаво е да остане леко розово, за да е крехко и сочно.

Извадете месото от тигана и върнете в съда с марината.

Покрийте с алуминиево фолио и оставете да почине така около 10 минути.

Загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и изпържете лука на слаб огън за 10 минути, като бъркате често.

Важно е да се сготви бавно, за да излезе сладостта му.

В края на готвенето добавете сушените домати, 2 скилидки ситно нарязан чесън и наситнена клонка розмарин.

Разбъркайте, и оставете на огъня за 2-3 минути.

Поднесете котлетите с лука и печени пресни картофи, овкусени със сол и розмарин.

Добър апетит.

Oще: home cusine  агнешко  котлети  храна 


Още от Web, сол и алкохол