Пиле с домати и лук | webcafe.bg
Webcafe

Пиле с домати и лук

Стоян Георгиев 30.11.2012, 16:12 (обновена 30.11.2012, 20:29)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Най-лесното за приготвяне пиле.

Може да купите едно цяло пиле и да го разделите на порции или да си направите комбинация по ваш вкус, в зависимост от това месото от коя част на пилето харесвате.

Начин на приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер.

Обелете лука и го нарежете на едро, обелете скилидките чесън и ако са големи, нарежете на 2-3 парчета.

Отцедете част от водата на консервата домати и овкусете със сол, черен пипер, ригана и мащерката.

Добавете захарта и разбъркайте.

На дъното на голяма тенджера сложете лука и посолете леко.

Отгоре сложете чесъна и поръсете с малко от сухите билки.

Подредете на пласт месото и залейте с доматения сок.

Повдигнете леко месото, за да проникне соса до дъното на съда.

Сложете на котлона, след завиране намалете и гответе на бавен огън около час и половина.

Поднесете пилето с достатъчно сос и препечен хляб.

Докато се готви, си налейте чаша хубаво вино и продължете по време на храненето.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пиле  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани