Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пиле с домати и лук

Пиле с домати и лук Снимка: Стоян Георгиев
Пиле с домати и лук Снимка: Стоян Георгиев
Пиле с домати и лук Снимка: Стоян Георгиев
Пиле с домати и лук Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Най-лесното за приготвяне пиле.

Може да купите едно цяло пиле и да го разделите на порции или да си направите комбинация по ваш вкус, в зависимост от това месото от коя част на пилето харесвате.

Начин на приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер.

Обелете лука и го нарежете на едро, обелете скилидките чесън и ако са големи, нарежете на 2-3 парчета.

Отцедете част от водата на консервата домати и овкусете със сол, черен пипер, ригана и мащерката.

Добавете захарта и разбъркайте.

На дъното на голяма тенджера сложете лука и посолете леко.

Отгоре сложете чесъна и поръсете с малко от сухите билки.

Подредете на пласт месото и залейте с доматения сок.

Повдигнете леко месото, за да проникне соса до дъното на съда.

Сложете на котлона, след завиране намалете и гответе на бавен огън около час и половина.

Поднесете пилето с достатъчно сос и препечен хляб.

Докато се готви, си налейте чаша хубаво вино и продължете по време на храненето.

Добър апетит.

Тагове: храна, пиле, home cusine
 

Най-четените