Френска лучена супа | webcafe.bg
Webcafe

Френска лучена супа

Стоян Георгиев 28.03.2012, 14:32 (обновена 29.03.2012, 09:04)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

За днес сме избрали да ви покажем как да си приготвите френска лучена супа. Много я обичаме и я готвим поне два пъти месечно.

Приготвянето й е страшно приятно, особено с чаша чаша бяло вино, а консумацията й си преминава в истинска наслада.

Преди да започнете да готвите супата, сложете в тенджера пилешко месо с кости и малко зеленчуци. Целта е да получите хубав бульон, който после ще използвате в супата.

Налейте около 1.5 л вода, сложете месото и всички зеленчуци, нарязани на дребно. Варете поне 30 минути и прецедете бульона.

Начин на приготвяне на френската лучена супа

Добре почистеният лук нарежете на полумесеци и задушете в малко зехтин под капак за около 10 минути, като разбърквате често.

След като е станал прозрачен, посолете и добавете захарта. Пържете около 40 минути, докато лукът се карамелизира, като разбърквате често.

Добавете брашното, разбъркайте и налейте бульона и виното. Сложете капак, пуснете клонка мащерка, 1 дафинов лист и варете на тих огън около 20 минути.

Пригответе филийките франзела. Може да ги запечете във фурната с малко сол и черен пипер или да ги пуснете на тостера.

Сипете супа в купичка, сложете филийка франзела, полейте с малко зехтин и покрийте с обилно количество сирена.

Поставете купичките в тавичка и запечете в предварително загрята фурна на горен реотан, докато сирената се разтопят и добият приятна коричка.

Може да поднесете с допълнително хляб. Супата е страхотна.

Купете продукти, бутилка или две хубаво бяло вино и започвайте.

Добър апетит и хубава вечер.

Oще: home cusine  вино  лук  сирена  супа  франзела  френска лучена супа  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.11.2010, 13:01

4 Alexy | 28.03.201223:23

Сиренето, което се ползва е Грюер, виното е добре да е Порто или друго десертно вино.

Супата е наистина чудесна. Казва ви го човек, който не яде лук Смее се

Най-добре да се консумира по уличните заведения в Латинския квартал в Париж. Пожелавам на всеки това удоволствие Усмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.02.2011, 19:57

3 Vladislav Hristozov | 28.03.201216:58

Добра рецепта! Брашното, според мен, е излишно - повечето френски супи са прозрачни. Става и с наситен зеленчуков бульон..
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.08.2010, 17:03

2 Stoyan Georgiev | 28.03.201215:35

Може и обикновен хубав български кашкавал, иначе сирене Грюер или някое подобно, може и моцарелаУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.10.2010, 17:03

1 tougherty | 28.03.201215:29

а какви точно сирена да използваме за сместа?
   

оценка

+0 -0