Провансалска супа с чесън | webcafe.bg
Webcafe

Провансалска супа с чесън

Стоян Георгиев
27.07.2012, 14:36 (обновена 27.07.2012, 19:05)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Ето нещо наистина ароматно. Вкусът на чесън не бива да ви притеснява.

Все пак рецептата е френска, а чесънът - неразделна част от френската кухня, дори много повече, отколкото на българската.

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте 50 мл зехтин и маслото, сложете разрязаните на 2 скилидки чесън и гответе на слаб огън около 5 минути, като разбърквате често.

Добавете едро нарязания лук и пържете още 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.

Зеленчуците трябва да омекнат и да станат златисти и леко прозрачни, без да покафеняват. Добавете подправките и около 2-3 малки филийки хляб, нарязани на кубчета, запържете леко, колкото да поемат от мазнината и да се зачервят.

Налейте виното, разбъркайте, увеличете температурата на готвене и оставете за около 7-8 минути, за да се изпари част от течността.

Налейте бульона и варете без капак 30-40 минути.

Посолете и подправете с черен пипер.

Изключете котлона, налейте сметаната и разбъркайте добре.

Пасирайте супата и налейте в купички.

Сервирайте с запечении филии френски хляб намазан с зехтин и с парче бри върху него.

Добър апетит.

Voila:) До понеделник.

Oще: home cusine  супа  храна  чесън 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.09.2010, 22:51

6 panopsihikum | 10.03.201300:57

Стар хляб, по възможност френски
Смее се Смее се Смее се
Не знам кой умник го е измислил това Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.07.2012, 12:19

5 Ивайло Василев | 29.07.201212:20

Супер яка френска супа!!! Пляскане Пляскане Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 16:30

4 boby | 28.07.201219:13

Аз толкова чесън за 1 година сигурно не изяждам Шокиран
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

3 Manuela Gerenova | 28.07.201209:47

Може би на принципа, че в жегите е добре да хапнеш/ изпиеш нещо топло - казват, че помагало. И аз не мога да си го представя, но около мен има хора, които с удоволствие пият чай, ядат пилешки супи и прочее... Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

2 fALLEN | 27.07.201220:55

абе не бе, сигурно е адски яка, ама защо сега, когато навънка е 35 градуса? нема ли нещо провансалско за жега? пък тва го сложете пак есента.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 27.07.201217:04

Единствената бяла супа, която ям е таратор. Всякакви други само кат ги видя и ми се обръща, просто за мене неестествено топла супа да има млечно бял цвят, бляк! Ама предполагам, че ако сия оцветя ше ми е много вкусна Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани