Пататник | webcafe.bg
Webcafe

Пататник

Стоян Георгиев 01.04.2013, 15:39 (обновена 25.04.2013, 18:19)

1 от 7 снимки Назад Напред

Здравейте,

Със сигурност и вие знаете рецепти за пататник, но вкъщи го правим по този начин.

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и настържете на едро ренде.

Прехвърлете в гевгир и притиснете с ръце, за да се отцедят.

В голяма купа разбийте разбийте яйцата, прибавете настърганото сирене и разбъркайте.

Добавете картофите, като изстисквате с ръце водата, ситно нарязания джоджен, черен пипер и 1 с л. сол.

Разбъркайте сместа много добре.

Разтопете маслото.

В подходящ съд за печене излейте половината масло и го разнесете добре по дъното и стените.

Изсипете картофената смес, подравнете и притиснете добре.

Сместа не трябва да е по-висока от 2- 2.5 сантиметра, за да може да се изпече добре.

Ако картофената смес е много, остатъкът изпечете в друг съд.

Печете пататника в предварително загрята до 220 градуса фурна 25-30 минути.

Трябва да се зачерви много добре и да добие хрупкава коричка и от двете страни.

Преди да разрежете, оставете да се охлади за 10 минути. Поднесете с кисело мляко с чесън и джоджен.

Пататника може да приготвите и на тиган, като разделите сместа на 2-3 части и пържите по 7-8 минути от всяка страна.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пататник  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

1 lele male | 10.04.201318:16

Направих го с картофено пюре и без джоджен... Нали нямам много време... оставаше да рендосвам /айде имам комбайн ама.../ ама и да изтисквам и бла бла... Пюрето, яйцата, сиренето, масълцето... и тавата облизаха после. Не се налагаше и да я мия muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани