Винен кебап с бял ориз | webcafe.bg
Webcafe

Винен кебап с бял ориз

Стоян Георгиев 24.10.2012, 15:55 (обновена 24.10.2012, 16:51)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Продължаваме серията от любими на няколко поколения българи ястия. Този път е виненият кебап, който ние приготвяме с праз и лук.

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото. Нарежете на хапки и овкусете със сол и черен пипер.

Oставете в хладилника, докато приготвите останалите продукти.

Нарежете лука на дребно, а праза - на тънки филийки.

В голяма теджера загрейте 4-5 с.л. зехтин. Сложете месото и пържете, докато остане на мазнина, като бъркате често.

Добавете двата вида лук и пържете, докато омекне добре и започне да се карамелизира. Идеята е после почти да се разтопи в соса.

Налейте виното и вода, колкото да покрие месото, сложете подправките и дафиновия лист и захлупете.

Варете на средно силен огън около 10 минути, като разбърквате периодично.

Сложете доматеното пюре и захарта, разбъркайте и сложете размитото в малко вода брашно.

Количеството на брашното зависи от гъстотата на соса, която желаете да постигнете.

Налейте още малко вода и варете още около 10 минути.

Поднесете ястието върху канапе от сварен бял ориз, овкусен само с малко сол и парче масло, и достатъчно от соса.

Добър апетит.

Oще: home cusine  бял ориз  винен кебап  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

5 Bichkiiata | 25.10.201216:51

peta_wawa

Майтап си правих, рецептата е почти същата. Майка слага на 1 кг. месо 4 големи глави лук, праз не. Месото трябва да бъде възможно най-крехкото (твоят избор с рибиците е идеален), солтта веднага с месото и лукът за да им изкара водата, после виното ( 250 мл, бяло или розе) за да стане месото крехко, бахара и черният пипер задължително на зърна,....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

4 peta_wawa | 24.10.201220:50

А откакто опитах гулаш и много ми хареса, започнах да правя и с телешко, флейка или сирлойн, също става супер Плези се ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

3 peta_wawa | 24.10.201220:48

Моята любима също. Кажи бре Бички, как я прави майка ти. Аз не я правя баш като баба(моя еталон Усмивка ), защото никой в къщи не обича черен пипер и бахар между зъбите си, слагам по щипка смлени.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2011, 15:08

2 Тошко от Габрово | 24.10.201220:01

От мен "плюс" за редакцията.
Повече родни манджи в рубриката- Hell ДА!!!!
За Gourmet- изгъзици има и без това достатъчно страници!
Моите предложения: Миш-маш, картофени кюфтета, крем карамел, супа- топчета, пълнени пиперки. България!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

1 Bichkiiata | 24.10.201216:57

'баси има нещо подозрително, тоз дето води рубриката за 4 дена нацели три от любимите ми манджи. Виненият кебап е топ в листата ми....
(няма да казвам как я прави мама да не стават тука ексцесии)
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани