Заек със зеленчуци на фурна | webcafe.bg
Webcafe

Заек със зеленчуци на фурна

Стоян Георгиев
17.09.2012, 12:15 (обновена 19.09.2012, 16:13)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Заешкото месо е едно от най-леките меса. Става чудеснo печено от него, особено с рецептата, която ви предлагаме.

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции и поръсете с черен пипер и сол. Овкусете брашното с малко сол и черен пипер и оваляйте добре месото.

Запържете в сгорещена мазнина от всички страни до получаването на златиста коричка.

Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете нарязания на тънки полумесеци лук, нарязаните на колелца морков и праз и наситнената целина.

Ако има нужда, налейте още малко зехтин. Пържете не повече от 7-8 минути, като бъркате често, колкото зеленчуците да омекнат. Посолете и овкусете с черен пипер.

Пресипете сместа в купа и в същия съд запържете нарязаните на тънки филийки гъби.

Добавете и накиснатите в топла вода манатарки, заедно с водата.

Нарежете картофите на 4 по дължина и ги сложете на дъното на намаслен сън за печене. Отгоре изсипете гъбите, а върху тях подредете пласт от зеленчуците.

Между продуктите слагайте накъсана мащерка, магданоз, скилидки чесън и листа целина.

Отгоре подредете месото, сложете клонки мащерка и залейте с виното. Покрийте с капак или фолио.

Печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, а след това намалете на 200 градуса и печете още 50 минути.

Сложете доматения сок на котлона и след като заври, посолете, подправете с черен пипер, сложете 1 с.л. захар и червения пипер.

Оставете на котлона, докато се изпари около 1/3 от течността.

Махнете фолиото от месото и залейте със сгъстения доматен сок. Печете още около 30 минути.

Добър апетит.

Oще: home cusine  заек  зеленчуци  фурна  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.05.2011, 21:39

1 John Smith | 18.09.201211:01

Манатарките да се махнат, несъвместими са със свежите зеленчуци и доминират в аромата.Праза също се маха и се увеличава лука. И 2-3 скалидки чесън.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани