Реден гювеч с пиле | webcafe.bg
Webcafe

Реден гювеч с пиле

Стоян Георгиев 30.07.2012, 17:10 (обновена 30.07.2012, 17:30)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Докато приготвяхме тази рецепта, си спомнихме вкуса на домашното пиле и се чудихме как ли щеше да ухае гювечът.

Ако намерите някой свободен щастлив петел или пиле, използвайте го по предназначение.

Начин на приготвяте

Почистете пилето и го нарежете на средно големи парчета.

В тиган загрейте част от маслото и 2 с.л.зехтин и запържете пилето от всички страни. Когато се зачерви, сложете няколко клонки прясна мащерка, дафиновия лист, посолете, подправете с черен пипер и налейте виното.

Намалете котлона и оставете да покъкри 7-8 минути. Свалете съда от огъня и оставете настрани.

В нов съд загрейте 3 с.л. зехтин и останалото масло и задушете нарязания на колелца морков, картофи и гъбите, нарязани на филийки.

Задушавайте при непрекъснато бъркане, посолете, подправете с черен пипер и извадете в купичка.

В същия съд налейте още зехтин и запържете ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета, патладжан, тивичка и чушка. Гответе, като разбърквате от време на време.

Посолете и подправете с черен пипер. Сложете чесъна и нарязания на кубчета обелен домат. Добавете захарта.

В тавичка за печене подредете продуктите на пластове. На дъното разпределете картофите, гъбите и морковите.

Отгоре сложете сместа с патладжана и подредете парчетата пиле.

Залейте със соса от пилето и печете 20 минути в предварително загрята до 190 градуса.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пиле  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани