Телешко с целина и моркови | webcafe.bg
Webcafe

Телешко с целина и моркови

Стоян Георгиев
29.03.2013, 13:54 (обновена 25.04.2013, 18:35)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Преди да започнете да готвите, уверете се, че разполагате с необходимото време, тъй като това ястие изисква повече приготвления.

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото.

Нарежете на кубчета със страна около 2 сантиметра и овкусете с черен пипер и сол.

Покрийте с домакинско фолио и оставете за около час в хладилника.

В голяма тенджера загрейте 2-3 с.л. зехтин и маслото и сложете месото.

Гответе на умерен огън, като бъркате често, докато остане на мазнина и се зачерви добре от всички страни. Отнема приблизително 20-25 минути.

Извадете месото с решетка и в същата мазнина сложете едро нарязания лук.

Разбъркайте, посолете леко, за да ускорите готвенето и пържете до прозрачност.

Добавете смачканите скилидки чесън и гответе още около минута, колкото чесънът да освободи аромата си.

Поръсете със стрита мащерка, сложете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Налейте бульона, разбъркайте и покрийте с капак.

Оставете да заври, намалете котлона и гответе 2 часа на много тих огън, като разбърквате периодично.

Нарежете морковите и целината на кубчета и ги добавете в ястието.

Разбъркайте, ако има нужда долейте малко бульон и варете под капак около 25 минути.

Прибавете нарязания на тънки филийки стрък целина и варете още 20 минути.

Поднесете с картофено пюре, бял ориз или намачкани сварени картофи с пресен чесън.

Добър апетит.

Oще: home cusine  телешко  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Най-коментирани