Барбекю на двора | webcafe.bg
Webcafe

Барбекю на двора

Стоян Георгиев 11.09.2012, 13:32 (обновена 15.09.2012, 13:18)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Почивните дни са идеално за едно семейно барбекю на двора. Ние гостувахме на родителите си в Кюстендил и решихме да приготвим храна, която е почти изцяло от градината им.

Удоволствието да береш зеленчуци и да ги приготвиш веднага след това е страхотно и е добре всеки да опита.

Съчетано с хубав зехтин, хляб и желание резултатите са прекрасни, особено когато в процеса по приготвянето участват всички, както направихме ние.

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата и добавете ситно нарязания лук, двата вида чушка, обелените и ситно нарязани гъби и подправете с кимион, черен пипер и сол.

Налейте малко зехтин и объркайте добре.Покрийте с фолио и оставете за 20 минути да се овкуси.

Пригответе пълнежа за доматите. В купичка сложете крема сиренето, добавете ситно нарязаните краставички и чесън, зеления лук и подправете с черен пипер и сол.

Налейте 2-3 с.л. зехтин, добавете малко ситно нарязан магданоз  и объркайте добре.

Нарежете тиквата на парчета с дебелина около 1 сантиметър, сложете в подходящ съд и подправете с черен пипер, сол и зехтин.

По същия начин пригответе и тиквичката, като нея я нарежете на тънки филии. Оставете поне 20 минути, за да се овкусят добре.

През това време опечете червените чушки, оставете ги да се задушат за 10 минути и обелете.

Изпечете последователно тиквата, тиквичката и гъбите. От каймата оформете големи кюфтета, като притискате добре с ръка. Изпечете до готовност.

Почистете чушките от дръжките и семената и разрежете на 4 парчета по дължина. Вземете резен тиквичка, сложете отгоре парче чушка, посолете и завийте на руло.

Забодете с клечка за зъби, а отгоре поставете чери домат. Пригответе по 1 рулце за порция.

Отрежете дебело капаче от върха на доматите, отрежете малко парче и от дъното, за да стоят прави и издълбайте  - не много дълбоко, с лъжичка.

Напълнете със сместа от крема сиренето и отгоре украсете с малко пресен магданоз.

На финала, преди да е изгаснал огънят, препечете няколко филии хляб, натъркайте всяка със скилидка чесън и малко домат.

Подредете по малко от всички приготвени продукти чиния  и сервирайте. Рулцата от тиквичка и чушка полейте с малко балсамов оцет.

Ние заложихме на класиката - тройка кюфтета с гарнитура.

Добър апетит.

Oще: home cusine  барбекю  зеленчуци  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани