Телешки шницели с паста от сушени домати и чесън | webcafe.bg
Webcafe

Телешки шницели с паста от сушени домати и чесън

Стоян Георгиев 19.11.2012, 14:58 (обновена 01.12.2012, 09:37)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Откриваме седмицата с една добра рецепта за вкусна храна.

Разбира се, има доста подправки, за да стане ароматно ястието.

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го подсушете. Нарежете на парчета според порциите и начукайте леко, колкото да изтъните и да разкъсате мускулните вланка.

Поръсете с черен пипер и оставете за 15 минути.

В блендер смесете доматите, чесъна, ригана и мащерката, налейте около 50 мл зехтин и смелете на еднородна смес.

Може да добавите още зехтин до желаната гъстота, но сместа не трябва да е прекалено течна. Посолете и подправете с черен пипер.

В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и запържете месото за 30 секунди от всяка страна.

Загрейте подсолена вода за пастата.

Подредете месото върху намаслена хартия за печене и върху всяко парче разстелете на тънък слой от доматената паста. Отгоре разпределете соса от запържването на месото.

Половината домати оставете за овкусяване на папарделето.

Разпределете нарязаната на тънки резени моцарела върху парчетата месо и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 10 минути - или докато моцарелата се разтопи и зачерви.

През това време сложете пастата да се свари - според инструкциите на опаковката.

В голям тиган или друг подходящ съд загрейте 3-4 с.л. зехтин, сложете доматената паста и разбъркайте за около минута, колкото да се загрее и да се освободят ароматите на съставките.

Веднага изсипете сварената и отцедена паста (може да оставите малко от водата), разбъркайте енергично, така че цялата паста да се намасли и овкуси, добавете още малко зехтин и свалете от котлона.

Сервирайте месото върху канапе от пастата.

Добър апетит.

Oще: home cusine  паста  храна  шницели 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

8 скучко | 20.11.201215:12

Вземете от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по внимателни.
Вземете голяма купа разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържимо в купата.
Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни.
И така, имаме 5 жълтъка в купата. Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците - нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците...
Сега разбивайте. Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите. И тъй сега имаме в купата 2 разбити желтъка, колкото и са ни необходими за пая.
Сега облепете стените и прозорците на кухнятя с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани...
Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета. След като се убедите че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа.
Вземете душ.
Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт. Време е да пристъпим към чистенето на ябълките, обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете че са ни необходими 2 ябълки, така, че в процеса на приготвянето може да изядете само половината, така че обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте.
Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата. Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете.
Разбърквайте отново с миксера, измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно. Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната. Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната. Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната.
След всичко преживяно идете в близката кръчма.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

7 скучко | 20.11.201215:11

Поради множеството недоразумения, издателството ни е принудено да уточни:
Книгата "Вкусна и здравословна храна" се състои от два раздела - "Вкусна храна" и "Здравословна храна".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

6 паяка | 20.11.201214:59

Солта изсмуква течностите и изсушава месото, затова се соли в последния момент. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2011, 23:12

5 vseznaiko | 20.11.201213:39

осоляването за всякакъв вид месо е просто задължително, и за 30 мин. да е пак има ефект. Солта "готви" протеина в месото и запо4ва да го разгражда на основни съставки, с други думи ще ти е крехко като прасенце сукал4е Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

4 Von Bl | 20.11.201210:33

Сложи на пържолите около 50 гр водка, осоли ги хубаво и да престоят около 4 часа. После го мяташ в тигана съответно след това във фурната, вместо масло препоръчвам слънчогледов тахан...става крехко,като агнешко!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 20.11.201205:44

Чукането на месото е отречено (особенно на телешкото и говеждото), изкарва се целият му джус и става сухо , обилното осоляване и след това дълъг продължителен престой правят същото.
Вчера си правих стейк дебел 3 пръста в чугунен тиган загрят на максимум 2 мин. от едната страна 2 мин. от другата едно праче масло отгоре покриване с алум. фолио и за още 5 мин във фурната на 200 градуса , после се соли и наръсва с чер пипер ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2011, 23:12

2 vseznaiko | 19.11.201222:31

на първо място си купи хубаво телешко. sirloin или по добро, ако си вземеш round top което е от бут/рамо, няма да стане, тва е само за готвене на бавен огън че е жилаво.

аз никога не чукам телето, слагаш сол обилно 1 час преди готвене, след това по 30 сек от всяка страна в тигана с масло докато зачерви, след тва местиш в загрята фурна на 200-250 за 7 минути, не пове4е, и си готов и ти е сочно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.11.2012, 20:13

1 morientes_lale | 19.11.201220:16

Винаги съм харесвал телешките шницели, особено пържолите но не знам как да ги направя сочни и крехки.. Смее се
   

оценка

+0 -0