Тортиля с пикантно пиле | webcafe.bg
Webcafe

Тортиля с пикантно пиле

Стоян Георгиев 08.06.2012, 12:29 (обновена 09.06.2012, 08:17)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

с тази рецепта приключваме испанската поредица.

Но пък само каква - ястието не само изглежда вкусно, но наистина е.

Начин на приготвяне

Нарежете месото и всички зеленчуци на едри ленти. Пригответе сос от меда, царевичното нишесте, доматения сок, балсамовия оцет и водата.

Разбъркайте добре, за да се разтвори нишестето и да получите хомогенна смес.

Смесете чилито, мащерката, кимиона и малко сол и покрийте с тях месото.

Загрейте зехтин в голям тиган или тенджера и запържете овкусеното месо за 10 -15 минути.

Добавете лука, запържете за 5 минути, сложете чушката, а след няколко минути и тиквичката и лютата чушка.

Зеленчуците трябва да омекнат, без да се запържват много, за да може вътрешността им да остане леко хрупкава.

В края на готвенето залейте всички зеленчуци с предварително приготвения сос, разбъркайте добре и оставете на котлона за минута-две, за да се сгъсти и полепне по месото и зеленчуците.

В тиган сгорещете мъничко парченце масло и затоплете всяка тортиля за по десетина секунди от всяка страна. Така питките ще станат по-вкусни и лесни за завиване.

Във всяка тортиля разпределете от сместа за пълнежа и загънете като палачинка.

Поднесете със свежа салата, която, освен за вкус, омекотява и пикантността на пълнежа.

Да ви е сладко.

Oще: home cusine  пилешко  питки  тортиля  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.06.2012, 22:01

1 Nikolay Krinkov | 13.06.201221:09

TORTILLA произнася се ТОРТИЙЯ
LL=ий
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани