Ципура с цитрусова марината | webcafe.bg
Webcafe

Ципура с цитрусова марината

Стоян Георгиев 14.05.2012, 16:25 (обновена 14.05.2012, 16:53)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Може да не сте си уловили ципурата край гръцкото пристанище Керамоти на Бяло море, а по лесния начин - от магазина, но пак ще ви е вкусно.

За съжаление в нашето Черно море ципура отдавна няма, срещала се е, макар и рядко, докъм 1960-а.

Но да опитаме с гръцка ципура в българска кухня.

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре рибата. Подредете в намаслена тавичка.

Пригответе маринатата, като първо настържете на дребно ренде кората на лимона и портокала, след което изцедете сока им.

Сложете в купичка, добавете няколко лъжици зехтин и подправете със сол и черен пипер.

Почистеният от дръжките девисил измийте и нарежете на ситно. Добавете го в маринатата и разбъркайте добре.

С готовата марината залейте рибата, като задължително овкусете и отвътре.

Покрийте с фолио и оставете в хладилника за поне 1 час.

Печете рибата около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Поднесете със свежа салата или гарнитура по ваш избор.

Наздраве с чаша бяло вино.

Oще: home cusine  марината  храна  ципура 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.03.2012, 13:09

1 Ivan Kiryakov | 17.05.201213:06

При обработка над 150градуса омега 3-то в рибата "умира"
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани