Песто от люти чушки | webcafe.bg
Webcafe

Песто от люти чушки

Стоян Георгиев 10.04.2012, 14:57 (обновена 10.04.2012, 15:54)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Лютите чушки са любима храна на много хора по света - не само на балканците като нас, но и на индийци, латиноамериканци, изобщо все страстни и пламенни натури.

Лютите чушки обаче са и изключително полезни.

Колкото са по-люти, толкова повече капсацин съдържат, а това вещество облекчава доста болки и помага срещу възпалителни процеси в организма.

Колкото са по-червени чушлетата, толкова са по-богати на бета-каротин (провитамин А), а съдърат и витамин С.

Толкова за здравето, сега вижте как се приготвя пестото.

Изпечете чушките.

Задушете ги за 5-10 минути и обелете.

Почистете от дръжките и семената.

Нарежете копъра и магданоза наситно.

Ако имате блендер, използвайте го и пасирайте всички продукти, като овкусите със сол и черен пипер.

Налейте постепенно зехтина.

Пестото е изключително вкусно и не много люто.

Поднесете към месо, с брускети или като сос към предястия или ястия.

Потушете пламъка в хранопровода си с чаша вино.

Добър апетит:)

Oще: home cusine  люти чушки  песто  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.03.2012, 09:30

2 Aaauaa | 11.04.201217:22

"Колкото са по-люти, толкова повече капсацин съдържат, а това вещество облекчава доста болки и помага срещу възпалителни процеси в организма."...
..."Пестото е изключително вкусно и не много люто."
Чуди се
Сега последно, люто ли ще е или не?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2011, 10:23

1 Блуждаещ читател | 11.04.201212:12

АААххх това песто...
Не съм вкусвал песто с люти чушлета, но с босилек е ммммъх..
Оргазъм за небцето Усмивка
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани