Ориз с праз и маслини на фурна | webcafe.bg
Webcafe

Ориз с праз и маслини на фурна

Стоян Георгиев 10.09.2012, 14:12 (обновена 15.09.2012, 13:19)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Започваме седмицата с една класическа рецепта - ориз с праз и маслини на фурна.

Нарежете почистения и измит праз на колелца и го запържете в 5-6 с.л. загрят зехтин за около 10 минути, като бъркате често.

Ние използвахме зехтин, в който са престояли маслини.

Пържете, докато лукът стане прозрачен и омекне.

Добавете част от почистената мащерка и ориза и разбъркайте добре.

Сложете маслото, а след като се стопи - налейте виното, и добавете почистените от костилките маслини.

Посолете и подправете с черен пипер, добавете и останалата мащерка.

Налейте 600-700 мл вода, разбъркайте и изсипете в съд за печене.

Печете около 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Поднесете ястието с препечен хляб и маслинена паста.

Оставете да се охлади за 15 минути, преди да поднесете.

Добър апетит.

Oще: home cusine  ориз  праз  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани