Маслена риба със спанак | webcafe.bg
Webcafe

Маслена риба със спанак

Стоян Георгиев 13.09.2012, 13:44 (обновена 15.09.2012, 13:17)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

За днес сме приготвили една вкусна риба.

Начин на приготвяне

Пригответе марината от сока от половин лимон, 50 мл зехтин, черен пипер и сол.

Нарежете рибата на порции.

Разбъркайте добре маринатата и потопете всяко парче в нея и подредете в плитък съд.

Отгоре излейте останалата марината и оставете да се овкуси за 20 минути.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и задушете за 2-3 минути нарязания на дребно лук. Добавете почистения, измит и нарязан спанак и гответе до омекване. Посолете, подправете с черен пипер и извадете в купичка.

В тенджера загрейте малко зехтин и маслото. Запържете до златисто брашното и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко.

Посолете, подправете с черен пипер и гответе 5-6 минути до сгъстяване. Свалете от котлона и добавете 1 с.л. от спанака. Разбъркайте.

В голям тиган запържете рибата за 6-7 минути от всяка страна. Налейте и останалата марината.

В тава за печене разстелете на пласт спанака. Отгоре подредете рибата и залейте със соса.

Поръсете с настъргания кашкавал и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Добър апетит.

Oще: home cusine  бешамел  риба  сос  спанак  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани