Сезонът на пъпешите | webcafe.bg
Webcafe

Сезонът на пъпешите

Сандра Алексиева 08.07.2011, 11:12 (обновена 08.07.2011, 11:33)

1 от 3 снимки Назад Напред

пиле в пъпеш

Пиле в пъпеш

Здравейте!

Тази седмица ще ви изненадам с една интересна салата и с две апетитни рецепти с пъпеш - все пак сме в сезона на дините и пъпешите. Салатата е екзотична, но в рамките на приличното. Останалите две предложения са „по-така" и са голямо блаженство за всяко небце.

Салата с маруля, домати и кашу

Продукти:

4 листа маруля
1 домат
6 маслини
3 резенчета лайм
25 г кашу
сол
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок

Да я направим:


Листата от маруля се накъсват на едро и се слагат в чиния. Върху тях се нареждат парченца домат. Между парченцата домат се слагат зелените маслини. По средата на салатата се слага шайба от домат, върху нея - парченце от маслина и отгоре ядка. Наоколо също се слагат ядки. Салата се украсява с тънки резенчета лайм. Може да се поднесе така, а може и предварително да се овкуси със солта, зехтина и лимоновия сок.

Следващата рецепта, която ви предлагам за основно ястие, е пълнен пъпеш с пиле и картофки. Страшно вкусно е!

Пиле в пъпеш

Продукти:

1 пъпеш

½ кг пилешки гърди

2 картофа

1 к. ч. пилешки бульон

магданоз

сол

Да го направим:

Бялото пилешко месо се нарязва на кубчета и се запържва от всички страни до златисто. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода до омекване, след това се отцеждат. От едната страна на пъпеша се отрязва капаче и плодът се почиства от семките. В него се поставя пилешкото месо, варените картофи, добавя се ситно нарязан магданоз и се залива с пилешкия бульон. Пъпешът се поставя в тава и се пече на фурна при температура 180 градуса около половин час.

В случай, че не си падате по комбинация на пиле с този плод, аз няма да ви оставя гладни. За вас имам още безброй рецепти с пиле, някои от които съвсем лесни и стандартни, а други дори още по-екзотични. Насладете се на онова, което най-много приляга на вашите кулинарни предпочиатния. А за десерт ви препоръчвам...

Пиян пъпеш

Продукти:


1 пъпеш
2 с.л. мед
2 с.л. орехи
1/2 к.ч. мента
2 с.л. тъмен ром
бадеми

Да го направим:

Пъпешът се разрязва на две половинки. Вътрешността му се отстранява и допълнително се издълбава с лъжица. Дупките се напълват със смес от меда, ментата, рома и счуканите орехи. Двете половинки се слагат във форма за печене с незалепващо покритие. Пекат се до пълна готовност. Поднасят се охладени, украсени с цели бадемови ядки.

Ако след този апетитен десерт усетите, че имате нужда от още нещо алкохолно, завършете петъка с няколко коктейла.

От мен слънчев уикенд и морско настроение!

Сандра

Oще: домати  кашу  маруля  маслини  пиле  пъпеши 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

6 Manuela Gerenova | 08.07.201123:55

Обожавам комбинацията на пилешко с плодове - ананас, портокал, боровинки. Това с пъпеша ще се пробва задължително.
За динята с мастика - измолете в някоя по-оборотна аптека за големите спринцовки. Много от фармацевтите като им кажете за какво ви е и на драго сърце ви дават.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.04.2011, 14:36

5 Sandra Aleksieva | 08.07.201119:01

Радвам се, че ви харесват рецептите, а предложението с динята го оценявам високо! Също и финалът на рецептата, който много ме развесели - "после режете и после....не помня ядосан "
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

4 Rowan | 08.07.201118:21

Е няма да съм аз, ако не добавя любимата ми рецепта с диня, като гледах днес по плажа, сезонът си е само на дините. Тъй де, за динята, голяяяма, добре охладена, се подлага на местна упойка със спринцовка от 50 и повече ако намерите милилитра, методично вкарвайки и мускулно шише мастика. после режете и после....не помня ядосан
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.11.2010, 20:40

3 Miss Ivano | 08.07.201118:05

На последната се облизвах Усмивка вече.
Мммм, Сандра, прекрасна си!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2011, 15:46

2 Haha | 08.07.201113:01

Мммммм...пъпеш с мента...ЛЮБИМО!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.10.2010, 17:03

1 tougherty | 08.07.201111:51

още утре мисля да пробваме двете рецепти с пъпешите. Благодаря
   

оценка

+0 -0