Печени яйца с домати и чорисо | webcafe.bg
Webcafe

Печени яйца с домати и чорисо

Стоян Георгиев 04.02.2013, 16:56 (обновена 04.02.2013, 17:33)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Тази вкусна измишльотина я направихме за кратко време.

Идеална е, когато сте се прибрали гладни и искате да си сготвите нещо бързо.

Начин на приготвяне

Нарежете измитата тиквичка на едри кубчета без да я белите.

Чорисото нарежете на тънки колелца, лука на ситно, а чесъна на филийки.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете тиквичката до златисто.

Посолете и извадете в купичка.

Сложете малко масло в съда и запържете лука и чорисото за 5-6 минути.

Добавете чесъна и след около минута сложете доматите. Посолете и подправете с черен пипер.

Оставете на тих огън за 10 минути, като разбърквате от време на време.

Свалете сместа от котлона, добавете тиквичките и сметаната, разбъркайте и разпределете за индивидуални порции.

Внимателно счупете яйцата отгоре, като може предварително да направите дупки в сместа.

Посолете, подправете с черен пипер и покрийте с настърган кашкавал.

Печете в предварителнон загрята до 180 градуса фурна около 15 минути, колкото яйцата да се сготвят и кашкавала да се разтопи и запече.

Добър апетит.

Oще: home cusine  домати  храна  чорисо  яйца 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.09.2013, 08:13

5 vasendak | 24.11.201312:28

@Tsvetan Minkov
Чорисо или чоризо може да означава наденица на испански, но е доста специфична испанска наденица. Има различни разновидности, но чорисото обикновено се прави с едро мляно месо, повечко червен пипер, чесън и др. подправки. Има специфичен пикантен вкус.
Има го по магазините, в кварталната месарница също съм го срещал.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.02.2013, 19:49

4 Tsvetan Minkov | 10.02.201319:50

Чорисо е наденица на испански. Ама не знам защо авторите постоянно облъчват читателите си с нови и нови думи, за които има и български такива.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 15.09.2010, 14:04

3 Vankoff | 06.02.201313:06

Какво е това чорисо?
Откъде мога да го купя?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 04.02.201318:27

Stefana Staynova

На края на статията пише, че се счупват отгоре и се запичат. Ама може и да са го поправили след твоята забележка, знам ли Усмивка

А иначе за рецептата, ще я пробвам. И аз си правя подобни миксове, когато имам останали такива неща в хладилника. Много обичам чоризо, ама гледам да се сдържам че е много мазно. Супер вкусно, ама се прави с много мас.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.02.2013, 17:33

1 Stefana Staynova | 04.02.201317:33

Къде са яйцата в цялата работа?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани