Лозови сарми с телешка кайма | webcafe.bg
Webcafe

Лозови сарми с телешка кайма

Стоян Георгиев 14.06.2012, 16:23 (обновена 14.06.2012, 21:26)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Свиването на сармички е тънка работа. Другата тънка работа на сармите е плънката. Определено не спадаме към вегетарианците и я предпочитаме с месце.

В случай - с телешка кайма. Може би вдъхновени от телето-сукалче, подарено за ЧРД на премиера ни.

Но да се съсредоточим в кухнята.

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин. Добавете ситно нарязаните морков и червена чушка.

Добавете чесъна и лука и запържете и тях за няколко минути. Посолете и подправете с черен пипер.

Добавете измития ориз и пържете още 5 минути. Подправете с червен пипер и още сол и налейте 500 мл от бульона.

Оставете на слаб огън около 20 минути, докато оризът омекне, но без да е напълно готов.

Прехвърлете плънката в купа, подправете с копър и магданоз и разбъркайте добре.

В тенджера кипнете подсолена вода и бланширайте лозовите листа за 30 секунди. Извадете и оставете да се охладят.

Вземете лозов лист, поставете го с лъскавата страна надолу, сложете 1 с.л. от плънката и завийте на сарма. Готовите сармички редете плътно една до друга в тенджера.

Накрая покрийте с чиния, залейте с останалия бульон и варете 20 минути на слаб огън.

Ако има останала плънка, досварете ориза отделно и използвайте при сервирането.

За млечният сос е нужно да смесите в купичка киселото мляко, ситно нарязаните чесън и копър и да подправите със сол.

Добър апетит.

Oще: home cusine  кайма  сарми  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани