Омлет със спанак и козе сирене | webcafe.bg
Webcafe

Омлет със спанак и козе сирене

Стоян Георгиев 01.08.2012, 14:05 (обновена 28.03.2013, 13:47)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Омлетът не е лесна работа. Можем от опит да кажем, че е тънка.

Ако е добре приготвен, трябва да е пухкав. За някои французи идеалният омлет е малко лигав, но пък ние не сме французи, нали...

Рецептата, която ви предлагаме, е с козе сирене, което придава по-особен аромат на ястието.

Начин на приготвяне

Нарежете бялата част на лука на тънки колелца и запържете за минута в 2 с.л. зехтин.

Добавете нарязания спанак, разбъркайте добре, посолете и подправете с черен пипер.

Оставете на котлона за 2-3 минути, колкото спанакът да омекне и извадете в купичка.

Разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер.

В същия съд налейте малко зехтин и разтопете маслото.

Изсипете яйцата и оставете леко да стегнат.

Отгоре разпределете натрошеното сирене и сместа от спанак и лук.

Оставете за 3-4 минути, за да омекне сиренето и омлета да получи златиста коричка, но без да препържвате.

Отделете внимателно омлета от стените на съда и изсипете в чиния, като същевременно прегънете омлета на две.

Поднесете с препечени филийки хляб и зеленчуци.

Добър апетит.

Oще: home cusine  омлет  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

4 fALLEN | 02.08.201219:12

със сигурност може и със замразен. аз пресен несъм виждал наскоро (по магазините).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

3 fALLEN | 02.08.201219:11

ами пробвай с друго сирене, ако тва не те кефи.

аз пък си правех преди един друг омлет - пак сирене, но и пресен магданоз и копър, по малко. може и гъби.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

2 post deluvian | 02.08.201218:02

това звучи лесно и лятно, ще пробвам, Много щастлив

дано да може да се направи със замразен спанак, нямам нерви да мия суров спанак - обикновено върви с половин килограм пясък бонус, да не говорим какво се случва със сифоните и каналите,
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 01.08.201216:06

Реве или много тъжен козе сирене? а, не не не!! Ям всякакви сирена и кашкавали, от краве, от овче, от биволско ама козе не мога и не мога. Само гато го доближа до устата си и ми се стяга гърлото и получавам автоматичен рефлекс за повръщане.....
Развалихте хубавия омлет!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани