Талиатели с риба тон и каперси | webcafe.bg
Webcafe

Талиатели с риба тон и каперси

Стоян Георгиев 27.03.2013, 12:22 (обновена 06.04.2013, 10:58)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Харесваме ястията с паста и изобщо сме любители на италианската кухня.

Има две много прости правила, които трябва да спазвате - да сварите правилно пастата и сосът да се получи.

Разбира се, най-добре се получава, ако подправките са току-що набрани.

Начин на приготвяне

Загрейте 6-7 с.л. зехтин, добавете обелените и смачкани скилидки чесън и разбъркайте.

Оставете около минута и сложете рибата.

Разбъркайте внимателно, без да натрошавате прекалено рибата и гответе 3-4 минути.

Добавете нарязаните на четвъртинки чери домати, посолете и гответе няколко минути, като бъркате често.

Налейте виното и разбъркайте. В края сложете каперсите и накъсайте листата на 2 клонки пресен риган.

През това време сварете пастата според указанията на опаковката.

Отцедете леко и изсипете в съда със соса.

Налейте малко от водата, в която е варена пастата и разбъркайте много добре.

Сосът трябва да полепне добре по пастата и да се сгъсти. Ще ви отнеме още 4-5 минути.

Добър апетит.

Oще: home cusine  паста  риба тон  талиатели  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.