Крем супа от тиквички | webcafe.bg
Webcafe

Крем супа от тиквички

Стоян Георгиев 21.06.2012, 16:10 (обновена 21.06.2012, 17:20)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Както ви обещахме, рецептата днес е музика за стомаха - след серията пикантни пици тази седмица малко почивка и разтоварване.

Начин на приготвяне

Загрейте 3-4 с.л. зехтин в дълбока тенджера и запържете ситно нарязаните лук, чесън и морков.

Добавете нарязания на кубчета картоф, разбъркайте добре и гответе под капак 5-6 минути.

Добавете нарязаните тиквички, запържете за няколко минути, като разбърквате често и залейте  с бульона.

Захлупете с капак и след като заври, намалете котлона и гответе 20 минути. Подправете със сол и черен пипер и сложете няколко клонки копър.

В купичка отделете 2-3 с.л. от сметаната, посолете и добавете 3-4 с.л. ситно нарязан копър и приберете в хладилника. Тази смес ще ползваме при сервирането на супата.

Нарежете хляба на кубчета, прехвърлете в купа и овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Полейте обилно със зехтин, разбъркайте добре, поръсете със ситно настърган пармезан и прехвърлете в тавичка. Печете около 8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като разбърквате отвреме навреме.

Крутоните трябва да станат приятно златисти. Проверете готовността на картофа и тиквичката и добавете маслото и сметаната, посолете и подправете с черен пипер.

Свалете супата от котлона, поръсете обилно със ситно нарязан копър и пасирайте.

Поднесете супата с лъжица сметана с копър и крутони.

Супата е много вкусна и студена.

Добър апетит.

Oще: home cusine  супа  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

1 post deluvian | 08.08.201215:27

супичката стана божествена, без масло и сметана впрочем, напълно са излишни
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани