Да приготвим яйце с бекон | webcafe.bg
Webcafe

Да приготвим яйце с бекон

Lifecafe 15.08.2014, 17:36 (обновена 17.08.2014, 07:52)

1 от 2 снимки Назад Напред

яйце с бекон

Тази седмица майсторът готвач на варненското "Бистро Европа" Филип Спасов ни е приготвил поширано яйце с хрупкав бекон, зелена салата на тиган, каперси и крутони в една лека лятна рецепта.

Съставки за 4:

4 бр. яйца

400 гр. бекон

2 с.л. каперси

4 бр. салатки

По вкус крутони

По вкус сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Касеролът се слага да ври със сол и оцет. Яйцата се слагат едно по едно в малки сосиери с мъничко оцет.

Преди водата да кипне, яйцето се слага във вода за 2-3 минути. Трябва жълтъкът да остане суров и белтъкът да обгърне жълтъка.

Беконът се реже на жулиени и се сотира БЕЗ мазнина.

Когато е добре карамелизиран, се слага нарязаната салата (на едро), отделената влага от салатата е достатъчна, за да отдели натрупаните захари на бекона. СОЛ.

Салатата се изважда преди да е напълно сготвена (около 1 минута сотиране), трябва да е още хрупкава. Аранжира се в чинията като пошираното яице се слага по средата с малко от бекона отгоре.

Каперсите и крутоните се слагат отстрани.

Oще: бекон  готвач  готвене  зелена салата  каперси  крутони  кулинария  приготвяне  рецепта  съставки  филип спасов  яйце 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

2 паяка | 16.08.201417:15

английската закуска си е баш български обяд
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 16.08.201416:25

Готина манджа, но ако трябва да я закусвам ще ме мързи да си я правя сам макар да е доста бърза. Просто няма да ми се занимава с касероли, варене, миене на салатки. А и не обичам каперси, ама никак.
На мен лично ми е най-вкусно и най-лесно по традиционния инглиш брекфаст начин. Първо пляскам бекона на лентички, като се поизпържи го махам и чуквам яйцата цели в мазнината му. Свинщинка става, пръска навсякъде, задимява ми се кухнята и казват че не е никак полезно по тоя начин ама не ме еве. Вкусно ми е!
с едно черпаче боб разбира се
   

оценка

+1 -0