Да приготвим пилешко филе с гъби | webcafe.bg
Webcafe

Да приготвим пилешко филе с гъби

Lifecafe
27.06.2014, 22:10 (обновена 30.06.2014, 07:44)

1 от 2 снимки Назад Напред

пилешко филе с гъби

Тази седмица в кулинарната рубрика на Webcafe.bg показваме как можем да приготвим сочно пилешко филе със сметанов сос от диви гъби. Готвачът на варненското "Бистро Европа" Филип Спасов го прави по следния начин:

Съставките за една порция:

200 гр. пилешко филе

30 гр. сушени гъби

200 гр. кладници

50 гр. магданоз

50 гр. див лук

50 гр. сметана

100 гр. печурки

50 гр. лук

5 гр. чесън

Рецепта:

За плънката:

1. Печурките се режат на четвъртинки (ако са малки) и на осминки (ако са големи);

2. В много топъл тиган се сотират до златоисто с малко сол;

3. Добавя се ситно нарязаният лук и чесън и се сотира;

4. Извън огъня се добавят магданозът, зеленият лук и малко черен пипер;

5. Сотираните гъби се слагат в блендера (кутера) и се смилат до ситно;

6. Връщат се обратно в сух тиган и се дехидратират, когато сместа е по-суха се оставя да изстине; плънката за пилето е готова.

За пилето:

1. Филето се слага на стреч с малко зехтин и сол, осолява се и се слага плънката с гъбите;

2. Завива се плътно и се слага в тава с малко вода на 110°C за 50 мин., оставя се да изстине;

Издаване:

1. Сушените гъби се слагат в купичка с топла вода, за да омекнат (водата НЕ се изхвърля);

2. Пилето се вади от стреча и му се правят резки. Слага се в нагорещен тиган със зехтин до златисто от всички страни, оставя се на една страна да почине;

3. В същият тиган се слагат кладниците с малко зехтин, сол и се сотират.

Когато станат златисти, се добавя лук и чесън. Добавят се и сушените гъби с малко от водата;

4. Слага се сметана, сосът се сгъстява;

5. Извън котлона добавяме щедра щипка магданоз и див лук;

Пилето се реже на шайби по диагонал;

6. Аранжира се в чинията като ветрило, с гъбите отдясно заедно със соса;

Oще: готвач  готвене  гъби  кладници  кулинар  кулинария  пиле  пилешко филе  плънка  рецепта  сос  филип спасов 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.05.2014, 10:12

33 Camellia Stefanova | 04.07.201411:46

хихихих Относно сервирането на бисквитки ОРЕО аз знам следното:
Първо ги отлепяш, после ги облизваш,после пак ги залепяш и ги поднасяш на гостите...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

32 Manuela Gerenova | 03.07.201420:17

Първо я отлепяш и после си такова положението от трохи...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

31 Bichkiiata | 03.07.201420:07

тука по рекламите Орео ту ги отлепват ту ги залепват с мляко, по някаква случайност оня ден за 2 или трети път през животът си погълнах 3 една след друга
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

30 Борката | 03.07.201419:40

Ати готова ли си? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

29 Manuela Gerenova | 03.07.201419:10

А как се яде бисквитка Орео?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

28 паяка | 03.07.201418:34

При нас , знаеш, иде ракиено време, та след час и нещо ще се потопим отново в мъглявината на пломарито. Поне до края на октомври - домати, сирене и пломари - еври ивнинг.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

27 Борката | 03.07.201418:33

@23,
като отпери тоя въпрос ,се сетих за един стар виц:
Един полицаи спира нарушител и
-Абе така и така,зле е положението,ама днес съм на кеф и ако отговориш задоволително на едно въпросче,ще те пусна без акт!
-???
-Пътуваш през ноща и срещу тебе два фара-какво е това?
-Ееееми - кола!
-Абе то ,че е кола- кола е,ама кой модел,коя година,къв цвят,колко човека има в нея,ааа ше пишеме акт!
-Хубаво,ама така и така пишеш ,и аз да те питам нещо?Караш през ноща и на банкета стои жена.Космати и криви крака,увиснали цици,къса пола-коя е тя!
-Еми мноу ясно-проститутка!
-Е ясно е,че е проститутка,ама майка ти ли е,сестра ти ли е,леля ли ти е...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

26 Bichkiiata | 03.07.201418:28

наздраве паяко
тука е обяд ше запуквам бъргер от вчера дето го пекохме на барбекюто
гледам Уимбълдън
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

25 паяка | 03.07.201418:12

Наздраве, Бичи!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

24 паяка | 03.07.201418:11

Подредбата е за десничари. Тъй като лявата ръка, която е по-неумела, трябва да фиксира с вилицата месото, докато дясната го реже, би й било по-лесно, ако е по-близо обектът на рязане.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани