Имами проклеха Висшия съдебен съвет | webcafe.bg
newscafe

Имами проклеха Висшия съдебен съвет

Webcafe.bg
19.11.2014, 14:54 (обновена 18.12.2014, 12:16)
ВСС среща с НПО

Снимка: © Webcafe.bg

На 26 юни тази година Пенгезов се кандидатира за поста председател на САС, но не можа да събере необходимите 13 гласа, за да бъде върнат на поста

Имами, предвождани от бившия главен мюфтия Недим Генджев, протестираха с молитва - проклятие пред сградата на Висшия съдебен съвет, където се провежда избор на председател на Софийския апелативен съд заради един от кандидатите - съдия Стефан Гроздев.

Генджев и хората му обясниха, че насочват най-тежката си молитвата за проклятие към онези членове на ВСС, които подкрепят Гроздев, който преди три години водеше делото, с което Генджев бе отстранен от Главното мюфтийство. Тогава съдебното решение беше, че той не е легитимен представител на мюсюлманското вероизповедание.

Имамите заклеймиха Гроздев, като човек нанесъл сериозни поражения на вярващите, на исляма и на религиите в България. Недим Генджев, кандидат-депутат от БСП за предсрочните избори на 5 октомври от листата в Шумен, обясни, че ако Гроздев бъде избран, членовете на ВСС ще разберат до месец как действа тежката молитва.

Кандидатите за ръководителския пост на Софийския административен съд са двама - Веселин Пенгезов, бивш председател на САС, който бе временно отстранен от длъжност заради злоупотреба с европейски пари по проект за електронна система, и Стефан Гроздев.

Пенгезов е обвиняем за злоупотреби със средства по ОПАК, заедно с председателя на Военно-апелативния съд Петър Петков и началника на кабинета на Пламен Орешарски - Мария Дивизиева. Той твърдеше, че е получавал sms-и от Делян Пеевски с нареждания как да се решават конкретни дела в САС, включително срещу осъдения бивш депутат от партията и кмет на Дулово Митхат Табаков и срещу Октай Енимехмедов, нападателят на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

На 26 юни тази година Пенгезов се кандидатира за поста председател на САС, но не можа да събере необходимите 13 гласа, за да бъде върнат на поста.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 20.11.201411:59

"Генджев и хората му обясниха, че насочват най-тежката си молитва ЗА ПРОКЛЯТИЕ към онези членове на ВСС, които подкрепят Гроздев, който преди три години водеше делото, с което Генджев бе отстранен от Главното мюфтийство."

Religion for dummies или как да ползваме религията за лични нужди Смее се

Може ли уважаемите журналисти да проверят тези "протестъри" дали са мюсюлмански свещеници или членове на някое вещерско братство?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани