Съпругата на Сертов помоли МВР да си свърши работата | webcafe.bg
newscafe

Съпругата на Сертов помоли МВР да си свърши работата

Webcafe.bg
10.12.2014, 15:22 (обновена 10.12.2014, 15:31)
Петко Сертов

Снимка: © bTV

Петко Сертов е в неизвестност от ранния следобед на 5 декември.

Тридневният поток от неофициална, непотвърдена и невярна информация, който изтича по адрес на Петко Сертов след изчезването му, принуди съпругата му да се обърне публично към медиите и към МВР.

В изявление пред БТА Емилия Сертова отправя апел да се положат максимални усилия в разследването на изчезването му и молба да не се укрива информация от семейството от страна на МВР, преди тя да бъде обявена публично.

"В общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването", пише Емилия Сертова.

Съпругата на бившия председател на ДАНС отрича категорично наличието на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест, които биха подтикнали Сертов да се укрие или да посегне на живота си.

Емилия Сертова заявява, че искрено се надява, че тиражирането на невярни данни се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се.

Тя се обръща и към МВР с апел "да не се подвеждат от невярната информация" с молба да положат максимални усилия за намирането на Петко Сертов.

Съпругата на бившия шеф на контраразузнаването отправя молба към МВР "в името на човечността, преди публично огласяване на факти от разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях".

Изявлението й идва часове след като главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви липсата на напредък по издирването му и добави нови детайли от деня, в който Петко Сертов е видян за последен път.

Oще: петко сертов 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани