"Овергаз" отрече да има задължения към "Газпром" | webcafe.bg
newscafe

"Овергаз" отрече да има задължения към "Газпром"

Webcafe.bg
02.01.2016, 17:23 (обновена 02.01.2016, 17:40)
газпром

Дружеството описа хронологията на проблема с доставките на газ

"Овергаз Инк." няма задължения с настъпил падеж към нито една институция, в това число към „Газпром Експорт". Това се посочва в официална позиция на „Овергаз" до медиите във връзка с проблема с доставките на газ в края на 2015 и началото на 2016-та година.

От компанията посочват, че оценка за кредибилитета на дружеството е фактът, че нито една банка не е отказвала кредит на компанията досега.

От "Овергаз Инк." посочват, че в съответствие с договора си с "Газпром Експорт" са изпратили до компанията Годишна програма и заявка за необходимите количества природен газ (по тримесечия). Открита е банкова гаранция в съответствие със заявените за доставка количества.

Междувременно всеки ден до Балканския диспечерски център към „Газпром Експорт" се изпраща заявка за предстоящите три дни, като резултат от създадена практика, която не влиза в договора.

Затова и "Овергаз" не приема за официален изпратения от Центъра отговор за нулеви доставки от 1 януари 2016 година. След отговора компанията изпраща писмо до генералния директор на "Газпром Експорт" с искане за потвърждение на заявените за доставка количества природен газ, катъо междувременно се свързва с представител на „Булгаргаз", за да поиска услугите му като обществен доставчик.

На 31 декември 2015 година след 17:00 часа в компанията е получен отговор от "Газпром Експорт", с който ги информират, че заявката не може да бъде изпълнена и че са предприели действия за осигуряване на необходимите количества за клиентите на "Овергаз" през "Булгаргаз".

Oще: балкански диспечърски център  булгаргаз  българия  газови доставки  газпром  газпром експорт  горива  гориво  доставки на газ  дружество  компания  овергаз  организация  русия  руска компания 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 02.01.201617:48

Хибридната война си върви!
А защо нашите мафиотчета да не откраднат още един бизнес!!!???
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани