100 млн. евро за 1000 малки БГ фирми по планa "Юнкер" | webcafe.bg
newscafe

100 млн. евро за 1000 малки БГ фирми по планa "Юнкер"

Webcafe
02.10.2015, 13:53 (обновена 02.10.2015, 14:00)
офис

През следващите три години Сибанк ще може да предостави на малки и средни предприятия у нас заеми на обща стойност 200 милиона лева (около 100 милиона евро

При изгодни условия повече от 1000 малки български фирми ще могат да вземат заеми за около 100 млн. евро през следващите 3 години по плана за инвестиции на Европа. Това съобщиха от представителството на Европейската комисия у нас.

Това става възможно, след като Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Сибанк сключиха първото споразумение по програма "Косме" (COSME) в България.

Програмата за конкурентоспособност на малките и средните предприятия (COSME) е механизъм на ЕС за финансиране с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), известен като Плана "Юнкер".

През следващите три години Сибанк ще може да предостави на малки и средни предприятия у нас заеми на обща стойност 200 милиона лева (около 100 милиона евро).

Заемите ще се отпускат с гаранция от ЕИФ по програма "Косме" с финансова подкрепа от Европейската комисия. Така Сибанк ще може да предложи допълнително финансиране при изгодни условия на повече от 1000 малки и средни предприятия.

Oще: cosme  еиф  ефси  косме  план  програма  сибанк  споразумение  фирми  юнкер 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани