КЗК спира рекламен клип на снакс | webcafe.bg
newscafe

КЗК спира рекламен клип на снакс

Webcafe.bg
13.07.2015, 15:48 (обновена 13.07.2015, 16:03)
пицети

Докато продължава да бъде излъчван, рекламният клип и посланието му достигат до неограничен кръг потенциални потребители

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) нареди да бъде спрян рекламният клип на снакса "Пицети", произвеждан от "Чипита България".

Причината е, че заблуждава потребителите, че става дума за оригинален италиански продукт. От друга страна може да бъдат засегнати и интересите на останалите производители, вносители и търговци на подобен род снаксови закуски на българския пазар, смята КЗК.

Антимонополният орган подчертава, че, докато продължава да бъде излъчван, рекламният клип и посланието му достигат до неограничен кръг потенциални потребители.

С оглед на това КЗК определи, че е наложително да се предприемат незабавни мерки по преустановяване на рекламата, които ще бъдат в сила до окончателното произнасяне по случая с решение на комисията по същество.

Oще: кзк  клип  комисия за защита на конкуренцията  пицети  снакс  чипита 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.06.2015, 09:00

1 Стефан Николов.1600072416940790 | 13.07.201516:17

Не съм съгласен с констатацията на КЗК, още по-малко с нейното решение.
Ясно се вижда че става дума за "Севън Дейс", т.е. за достатъчно известна и наложена на нашият пазар марка. Езикът е италиански - Да, но филмът от който е взаимствана идеята е американски, така, че ...
Ако трябва да се спре тази реклама, то най-малкото е заради асоциацията с италиански продукт. Виж явното насилие, което лъщи е друга тема. В този ред на мисли къде е онази точица за възрастовото ограничение. Нищо че децата най-много консумират "снакс" и т.н. ...
   

оценка

+2 -1