Главният архитект на София направи оглед на ремонта на НДК | webcafe.bg
newscafe

Главният архитект на София направи оглед на ремонта на НДК

Webcafe
15.12.2016, 14:20 (обновена 15.12.2016, 14:41)
здравко здравков

Снимка: © НДК

Главният архитект на София Здравко Здравков посети НДК, за да направи оглед на ремонтните дейности във връзка с преустройството на Двореца за българското домакинство на Председателството на Съвета на ЕС през 2018-та година.

Придружен от изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош, Здравков се запозна с проекта за адаптация и преустройство на пространстовото. Той видя през 3D очила как ще изглежда след ремонта зала 3, която ще посреща основните делегации на европейските държави.

Той беше разведен и в прилежащите към зала 3 пространства, в които вече тече активна деконструкция, както и в зала 7, в която започват подготвителни дейности преди същинското строителство.

Както Webcafe вече съобщи, в обсега на ремонта на сградата, която е определена за основна спрямо нуждите на българското председателство, попадат още залите 4,6,7, 8 и 9, вход А3 и А6, централно, източно и западното фоайе, фасадата, терасите и покрива.

Главният архитект на София разгледа и избраните от фирмата-строител подови настилки за обществени сгради, които ще бъдат вложени в залите, коридорите и откритите тераси на Двореца.

На 23 ноември на пресконференция пред журналисти от НДК съобщиха, че стойността на реконструкцията ще надхвърли 20 млн. лева. Днес стана ясно, че стойността на ремонта вече се оценява към 35 млн. лв. До този момент са отпуснати са едва половината средства, съобщиха от НДК.

Мирослав Боршош обясни, че е извършено дигитално заснемане и паспортизация на сградата, каквито до момента са липсвали, а в следващите месеци ще тече процес по актуализиране на проекта на база на проблемите, които се появяват в следствие на разкриване на скритите системи и инсталации в стените и таваните на сградата.

Изпълнителният директор на НДК е уверил главния архитект на София, че най-новите културни локации в НДК - "Перото", театър "Азарян" и "ДНК" вече са във вид, годен за посрещане на културната програма на Председателството.


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани