Провал на изпита по математика след 7 клас | webcafe.bg
newscafe

Провал на изпита по математика след 7 клас

Webcafe.bg
03.06.2015, 17:48 (обновена 03.06.2015, 17:50)
математика

От МОН отчетоха, че няма регион в страната, който е с по-високи резултати от националното външно оценяване спрямо миналата година

Резултатите от националното външно оценяване през тази година в 7 клас са по-ниски от предходните години по български език и литература (БЕЛ), математика, история и цивилизация, география и икономика, и по биология и здравно образование. Това съобщи днес Евгения Костадинова - директор на дирекцията "Образователни програми и образователно съдържание" в Министерството на образованието. Тя отбеляза, че по-високи са резултатите на седмокласниците по физика и астрономия, по химия и по чужди езици.

От МОН отчетоха, че няма регион в страната, който е с по-високи резултати от националното външно оценяване спрямо миналата година. Най-голямо изоставане на седмокласниците спрямо миналата година има в регионите Велико Търново, Видин и Разград, а най-сериозен напредък от миналата година има в Плевен, Хасково и Смолян.

Резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика в седми клас са съизмерими, но като цяло са по-ниски от предходната година и по двата предмета, обявиха от МОН. Средният резултат в седми клас от националното външно оценяване и от допълнителния модул (преразказ) по БЕЛ е 58,68 точки (от 100 точки), който е равен на "добър - много добър".

Средният резултат от външното оценяване и от допълнителния модул по математика е 45,73 точки (от 100 точки), който е равен на "добър". След устойчиво възходящата тенденция през годините на плавно нарастване на процента на седмокласниците, които работят и по допълнителния модул, през тази година има намаление на учениците, особено на изпита по математика, отчетоха от МОН.

 

Oще: бел  изпит  математика  матура  матури  мон  оценяване 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани