Държавата конфискува имуществото на Юзеир Юзеиров | webcafe.bg
newscafe

Държавата конфискува имуществото на Юзеир Юзеиров

Webcafe.bg
17.07.2015, 11:28 (обновена 17.07.2015, 11:40)
юзеир юзеиров

Държавата спечели дело за конфискуването на имущество на стойност 466 067 лв.

Окръжният съд в Търговище постанови конфискация на имущество за 466 067 лв. от Росен Йорданов, известен и като Юзеир Юзеиров, съобщиха от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Йорданов стана известен през 2010 година с опита си да регистрира партия ОТОМАН, както и с построения от него и брат му Асен (Али) паметник на турски войник, който бе разрушен от ДНСК. Имотът, където се намираше паметника, също е конфискуван.

Юзеир Юзеиров бе осъден условно на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок през 2010 година за организиране на партия на религиозна основа и провеждане на митинг-събрание за учредяване на Мюсюлмандемократичния съюз.

Делото за конфискация срещу него започна, след като бе осъден за неплатени данъци.

Конфискувани са земеделска земя на територията на област Търговище, както и суми от продажбата на ниви. В голямата си част те са придобити на името на юридическо лице, на което Йорданов е едноличен собственик.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Oще: имущество  конфискация на имущество  конфискувано имущество  незаконна партия  отоман  партия  росен йорданов  търговище  юзеир юзеиров 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани