Дупката в МВР набъбна до 210 милиона лева | webcafe.bg
newscafe

Дупката в МВР набъбна до 210 милиона лева

Webcafe.bg, по БНР, Фокус
16.11.2014, 14:57 (обновена 18.12.2014, 12:22)
Веселин Вучков

Снимка: © Бгнес

Вучков обеща международен анализ за реформата в силовото министерство

Дефицитът в МВР се увеличи и по сметките на министър Веселин Вучков може да достигне 210 милиона лева в края на годината. „Финансовият недоимък в МВР, който заварихме, ще се задълбочи може би към 31 декември. Ако не се направи промяна, той ще надхвърли 210 милиона лева", коментира той, визирайки актуализацията на Бюджет 2014.

Въпреки трудната ситуация, очертана от Вучков, заплатите на полицейските служители са гарантирани. „Дупката е над 200-210 милиона лева, а предвидената актуализация на бюджета е от 125 милиона лева. Останалият недостиг ще го компенсираме с вътрешно преструктуриране на бюджета. Искаме да започнем следващата календарна година на чисто. Дали ще успеем - не съм съвсем сигурен", коментира той.

МВР ще следва два основни приоритета - справяне с недостига на средства, част от което ще стане чрез административни реформи, втората задача ще е противодействие на силния миграционен натиск, заради което Вучков предвижда строителството на стена по цялата сухопътна граница с Турция.

Засега служба ДАТО за оперативно следене и подслушване няма да се мести обратно в МВР, откъдето правителството на Пламен Орешарски я извади, за да бъде самостоятелно звено под шапката на Министерския съвет.

Вучков представи политическото ръководство на министерството. Неговите заместници са трима - Красимир Ципов, бивш депутат, който ще поеме координацията с парламента и законодателните инициативи; Филип Гунев, назначен от служебния кабинет, ще е с ресори "Социално подпомагане" и "Международно сътрудничество", а третият заместик-министър - Цвятко Георгиев, ще се грижи за бюджета на МВР и за обществените поръчки.

Ципов обеща прозрачност и граждански диалог, Вучков гарантира, че няма конфликт с наследения от предишната власт главен секретар Светлозар Лазаров.

Началник на политическия кабинет ще бъде Златко Тодоров. Парламентарен секретар на МВР ще е Любомила Станиславова.

Oще: актуализация  бежанци  бюджет  веселин вучков  дефицит  красимир ципов  мвр  нелегални имигранти  филип гунев 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.