Борисов получава SMS от ВСС за „Яневагейт“ | webcafe.bg
newscafe

Борисов получава SMS от ВСС за „Яневагейт“

Webcafe.bg
14.01.2016, 13:42 (обновена 14.01.2016, 15:40)
Лозан Панов sms Бойко Борисов

Съобщението, препратено до Лозан Панов

Член на Висшия съдебен съвет информира с SMS в реално време премиера Бойко Борисов как вървят дебатите по скандала "Яневагейт" и проверката на съдия Владимира Янева, стана ясно на днешното заседание, а след това и от изявление на самия Борисов пред кадровиците.

"Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме", гласи съобщението, препратено след това до самия Панов и показано на кадровиците и журналистите. Това наложи прекъсване на заседанието.

Съобщението е получено на телефона на Панов в 12:14 часа, когато се водят дебати дали да се приеме предложението на Етичната комисия да се прекрати проверката без последствия за замесените лица.

В това число е включен и Борисов, тъй като Янева твърди, че той наредил да я „опраскат". Той категорично се дистанцира от разговора на двете съдийки и отрече да има общо.

Не стана ясно кой е кадровикът, който докладва на премиера, а според самия него не е важно.

„Никога не съм си позволявал да казвам какво да правите, който ме познава знае, че нямам Viber. Аз просто имам лош навик да приемам всеки, който е в някаква беда. Аз нямам претенции да съм съдия или прокурор. Само дето аз получавам докладите, вие трябва да направите реформата в съдебната система, не аз", допълни премиерът.

Съдия Панов се възмути, че някой съобщава на Борисов какво се случва във ВСС - и то преди официално да е гласувано дали проверката за записите между Владимира Янева и Румяна Ченалова да бъде прекратена. В тях двете обсъждат скандална намеса в работата на съдебната система.

„Много ви уважавам, но не се вкарвайте в политически игри. Най-чистосърдечно ви казвам, нямам отношение към записите", обърна се Борисов към кадровиците. Дойдох с мир да се разделим - вие да гледате вашата работа, ние да помогнем с г-жа Захариева за реформата", допълни той, вирайки съдебната реформа.

Той твърди, че е искал промяна на Конституцията за съдебната власт, но „Радан Кънев реши, че ще си прави нов проект, за да стане президент, затова не стана". След това покани членовете на ВСС да отидат в МС, за да си кажат какво мислят за реформата.

Милка Итова благодари за посещението на премиера, а Незабравка Стоева и Ясен Тодоров критикуваха Панов, че държи сметка на министър-председателя и се е самозабравил. Председателят на ВКС директно попита Борисов защо му е изпратил съобщението, защо мисли, че във ВСС се прави политика и кой я прави.

Борисов му отвърна: „Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл? Вие ме атакувате политически сега. Дойдох за да ви обясня, че нямам общо със случая "Яневагейт".

По-късно ВСС реши проверката да бъде прекратена

Трима от кадровиците гласуваха „против", трима се въздържаха. Лозан Панов се обяви за обективна и задълбочена проверка на случая.


Очаквайте подробности

Oще: бойко борисов  владимира янева  всс  двете каки  лозан панов  правосъдие  румяна ченаполова  яневагейт 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

5 TheRock | 17.01.201619:59

Буда лъже , че е получил SMS-а от Яне Янев.

В бързината и изненадата ,той за пореден път излъга, за да има все пак някакъв отговор.Яне покрива тази лъжа.

SMS-е с директно обръщение към крайния заинтересован получател Буда, и с учтива форма Vi.

Това не е SMS за препращане.

Защо Узунов или който и да е , да изпраща SMS , на Яне като може директно да се подмаже.

До вчера си мислех , че Буда е само прост, оказа се че е и глупав, много глупав.А глупостта не се лекува, и този елементарен екземпляр управлява държава, майтап работа!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

4 Nikkor | 14.01.201622:57

Във която и да е друга бяла държава отдавна щеше да е принуден да си върви. Отдавна.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.09.2015, 21:57

3 ru | 14.01.201618:29

Трагедията на цял един народ Шокиран
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.07.2014, 19:14

2 Vladimir Ivanov.100000196652536 | 14.01.201617:34

Маймуни бре брат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

1 partci | 14.01.201614:23

Форевър маймуница... на най-висшите етажи на всяка една власт. Човек да се чуди защо живеем в подобна помийна яма.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани