Отменено е разрешението за надстрояване на хотел „Маринела" | webcafe.bg
newscafe

Отменено е разрешението за надстрояване на хотел „Маринела"

Webcafe
02.11.2016, 19:11 (обновена 02.11.2016, 19:27)
хотел маринела

Снимка: © Webcafe.bg

Въпреки всекидневните проверки на ДНСК от април насам, настрояването на едноетажното тяло към хотел "Маринела" така и не беше спряно.

Разрешението за надстрояване на хотел „Маринела" в София е отменено след протест на прокуратурата. Заповедта е в „процес на връчване на заинтересованите лица", съобщават от Миниостерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проверка на ДНСК от април установи, че хотелът се надстроява, без одобрени технически
проекти и беше издадена заповед за спиране на строежа.
Оказа се, че разрешителното за строеж е изготвено от главния архитекст на район „Лозенец", който няма правомощията да издава разрешения за подобни обекти. На това основание началникът на РДНСК Югозападен район е отменил разрешението със заповед от 31.10.2016 година.

Въпреки всекидневните проверки на ДНСК от април насам, настрояването на едноетажното тяло към хотел "Маринела" така и не беше спряно. Беше установено, че в извънработно време работници работят по обекта, заради което ДНСК сакнционира работниците и фирмата-изпълнител заради нарушаване на заповедта за спиране на строежа. Малко по-рано в друг опит да бъде принудително спряно надстрояването, беше прекъснато електрозахранването на проекта.

Откакто беше придобит от бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела, хотелът нееднократно привлича недоволството на граждани и гости на София, заради пълната промяна на облика на мястото, придружено от ред закононарушения.

Миналият юли общината наложи глоба на собственика на хотел "Маринела" заради една премахната японска вишна. Актът за това нарушение беше 50 хил. лв. Впоследствие собствениците заявиха, че японските вишни не са премахнати, а преместени в градината.

В края на 2015-та хотел "Маринела" изуми гостите си с дизайн, който имитираше преместените вишни. На мястото на дръвчетата, подарък от Япония, бяха сложени изкуствени китайски вишни от пластмаса със стъклени "цветове".

Хотел "Кемпински-Зографски" все още е известен сред софиянци с името "Японския хотел" именно заради уникалните вишневи дръвчета.

Oще: ветко арабаджиев  вълчо арабаджиев  лозенец  маринела  надстрояване  рднск  строеж  строителство  хотел маринела  японски вишни  японски хотел 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани