Очаква се повишение на речните нива | webcafe.bg
newscafe

Очаква се повишение на речните нива

Webcafe.bg, по БНР, Дарик
21.03.2015, 10:44 (обновена 21.03.2015, 11:18)
наводнение

Има опасност от локални наводнения

През почивните дни се очакват повишения на речните нива в по-голямата част от страната заради частичното снеготопене и прогнозираните количества валежи от дъжд и сняг, предупреждават от МОСВ.

Количествата вода в реките в почти цялата страната са над праговете за високи води. Възможни са локални наводнения. С повишено внимание се следят водосборите на реките Марица и Арда.

Повишения на водните нива се очакват в горните и средни течения на реките Лом, Цибрица, Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, Русенски Лом, в горните течения на реките Голяма Камчия и Луда Камчия, в горното и средно течение на Тунджа, в Марица и притоците й, в горното и средно течение на Арда и притоците й, в
Бяла, във водосбора на Струма и реките от средната и долна част на водосбора на Места.

Нивото на река Тунджа при Елхово е над рисковото, но ще продължи плавно да се понижава. До обяд в Източна България все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. След обяд не се очакват валежи, според данните на НИМХ. В неделя няма да има валежи.

Oще: валежи  вода  водоеми  дъжд  зима  министерство на околната среда и водите  мосв  наводнения  ниво на реките  нимх  прогноза за времето  речно ниво  снеговалежи  сняг 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани