Интересен сблъсък на делото Борисов - Йончева | webcafe.bg
newscafe

Интересен сблъсък на делото Борисов - Йончева

Webcafe
12.10.2017, 15:30 (обновена 12.10.2017, 15:42)
Елена Йончева, Борисов

Започна делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов. По време на заседанието адвокатите на премиера - Марин Марковски и Божидар Терзийски представиха документи, че депутатът от БСП е получила хонорари за 690 хиляди лева от БНТ от 2003 до 2004 година, плод на финансиране на националната телевизия от търговски дружества с държавно участие като "Лукойл Нефтохим", ДЗИ, Монбат, Актавис.

От своя страна Йончева съди Борисов, че като премиер е наредил плащания за милиони за нейни репортажи зад граница. Тя иска обезщетение от 20 хиляди лева.

На делото не присъстваха нито Борисов, нито Йончева.

Според адвокатите на Борисов, доказателствата на ищеца във вид на видеоматериали от Нова телевизия и статия от сайта Епицентър са "журналистическа интерпретация". Те поискаха да бъде поканен ПР от ГЕРБ, който да обясни какви материали се качват от името на премиера онлайн. Защитниците твърдят, че заглавието на публикацията в Епицентър няма нищо общо с думите на премиера.

Адвокатите казват, че парите от БНТ за Йончева са от приходи за реклама от въпросните фирми с държавно участие. Имало и бизнесмен, който е бил в отношения с Йончева, готов да свидетелства по случая.

Адвокатът на депутата от БСП Георги Атанасов поиска да разбере кой е обозначил документите с гриф "Верни с оригинала". Той предложи да представи четирима свидетели: Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова. Те трябвало да обяснят обществената позиция на Йончева, мястото й в журналистиката, физиологическите отражения от думите на Борисов, както и психическото въздействие на думите на Борисов върху нея.

Следващото заседание ще е на 5 декември, но този път ще бъде при закрити врати.

Oще: адвокати  бойко борисов  георги атанасов  герб  дело борисов-йончева  елена йончева  марин марковски  съд 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.