Делото срещу Янева се падна на заместничката й | webcafe.bg
newscafe

Делото срещу Янева се падна на заместничката й

Webcafe.bg
10.07.2015, 11:52 (обновена 10.07.2015, 15:35)
Владимира Янева

Вчера от прокуратурата съобщиха, че са внесли обвинителен акт в съда срещу Владимира Янева

Делото срещу доскорошния председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева се падна на заместника й Петя Крънчева, която все още е на тази длъжност.

Това стана факт на организираното публично разпределение на делото в СГС, като компютърът избра съдията сред 35 имена.

Петя Крънчева декларирала, че ще си направи отвод, предаде "Правен свят". По-късно това стана факт. Чрез системата Law Choice Иван Коев беше определен като съдия по делото. Преди него колежката му Виолета Магдалинчева също си направи отвод.

Изпълняващият функцията заместник-председателят на СГС Евелина Папазян, която извърши разпределението, коментира, че очаква още отводи по това дело. Според нея обаче общ отвод на съдиите от Наказателното отделение е недопустим.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че са внесли обвинителен акт в съда срещу Владимира Янева и Тодор Костадинов заради т.нар. разработка "Червеи". Владимира Янева е обвинена за това, че като съдия и председател на СГС два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила продължаване на експлоатацията на специални разузнавателни средства (СРС) в нарушение на Закона за СРС.

Бившият директор на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов е обвинен за документно престъпление и за компютърно престъпление заради съставянето на 6 официални документа с неверни обстоятелства, използвани пред председателя на СГС.

Oще: владимира янева  дело  петя крънчева  сгс  софийски градски съд  съд  тодор костадинов  червеи  червей 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.